Microsoft Windows 10 primeşte o dată oficială de lansare

După lungi speculaţii legate de lansarea următorului , printr-o postare pe blogul Microsoft, sistemul de operare primeşte o dată oficială de lansare.

De peste 10 ani, cei de la au ezitat să mai ofere o dată precisă cu mult timp înainte de lansarea unui nou sistem de operare. Având în vedere că feedback-ul provenit de la utilizatorii care testează versiunile Consumer Preview este analizat în detaliu şi, eventual, implementat în versiunea finală unui nou SO, gigantul din Redmond nu se grăbeşte. Cu toate acestea, în privinţa Windows 10, oficialii companiei au decis deja să facă o postare prin care să-i detalieze disponibilitatea.

După cum puteţi şi voi să citiţi pe blogul Windows, în doar câteva luni veţi putea pune mâna Windows 10. Viitorul sistem de operare Microsoft va ajunge la utilizatori în această vară, în 170 de ţări, şi va putea fi instalat din start în 111 limbi străine. Dacă nu ştiaţi deja, Windows 10 va veni sub forma unui upgrade gratuit destinat tuturor celor care au o licenţă de Windows 7 sau Windows 8 / 8.1. Tot atunci, vor fi lansate versiuni gratuite ale noului SO pentru dispozitivele din ecosistemul Internet of Things. Cu un pic de noroc, Terry Myerson a afirmat că ne putem aştepta să găsim Windows 10 în bancomate şi aparatură medicală.

În ceea ce priveşte posesorii de telefoane cu Windows Phone 8, toţi vor putea să facă trecerea la Windows 10 fără costuri suplimentare. Mai mult decât atât, aparent, chiar şi cei care au pus mâna pe un Xiaomi Mi 4 cu Android, vor putea să-şi instaleze o versiune Preview a noului sistem de operare.

07:09 18.03.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video