Project Phire, următoarea protecţie de la Corning, e mai rezistentă decât cristalul safir

Project Phire, următoarea protecţie de la Corning, e mai rezistentă decât cristalul safir

Încercând probabil să dezmintă ideea că cristalul safir este mult mai andurant decât Gorilla Glass, cei de la Corning au detaliat un nou produs, Project Phire.

Majoritatea smartphone-urilor aflate în acest moment pe piaţă sunt protejate cu un strat foarte subţire de Gorilla Glass. Indiferent dacă este vorba de prima, a doua sau a treia generaţie a respectivului tip de protecţie, acesta are scopul de a vă proteja de zgârieturi, într-un mod cât se poate de eficient, ecranul telefonului sau tabletei.

Deşi cei de la Corning au demonstrat în numeroase situaţii nivelul de anduranţă al propriilor produse, creatorii de telefoane foarte scumpe şi ceasuri premium au optat întotdeauna pentru protecţia oferită de cristalul safir. În speranţa de a concura direct cu acel tip de sticlă, compania americană a anunţat un nou tip de material definit momentan doar prin numele de Project Phire. Aceasta din urmă ar trebui să fie imună la zgârieturi aproape la fel de bine precum cristalul safir, în acelaşi timp fiind mai rezistentă la trânte. Nu de alta, dar display-urile protejate cu cristal safir în contact cu ciment sau alte suprafeţe dure.

Project Phire este un produs diferit . A patra generaţie a sticlei create de Corning a fost anunţată în urmă cu ceva timp, iar nivelul de protecţie oferit de aceasta a fost şi demonstrat. În retrospectivă, Phire sună mult mai bine în teorie. Până când această tehnologie inovativă se va regăsi însă în telefoanele, tabletele şi ceasurile voastre inteligente, vom vedea întâi aceleaşi aparate apărate cu Gorila Glass 4.

Mai rămâne să vedem un clip oficial cu o demonstraţie care să ne lase cu gura căscată pe marginea noii tehnologii Corning.