09 nov. 2014 | 14:09

Project Ara: Telefonul modular, doctorul din buzunar

ACTUALITATE
Project Ara: Telefonul modular, doctorul din buzunar

Project Ara se conturează drept smartphone-ul viitorului. Telefonul modular de la Google ar putea fi folosit, totuși, și în domeniul medical.

Google Project Ara

Cu toate că deocamdată se află în stadiul de prototip, Project Ara ne oferă și mai multe motive să fim entuziasmați în privința smartphone-urilor modulare.

În cadrul unei conferințe de presă, Paul Eremenko, directorul Project Ara, a detaliat o nouă funcționalitate pe care ar putea-o căpăta dispozitivul.

Este vorba despre un modul care testează nivelul de oxigen din sânge printr-o simplă atingere.

Având în vedere ușurința cu care se pot schimba componentele smartphone-ului modular, dar și proiectele futuriste ale Google, putem presupune că Project Ara va fi atât un telefon pentru utilizarea de zi cu zi, dar și o unealtă pentru doctori sau cercetători.

De exemplu, un simplu modul ți-ar putea oferi control permanent asupra termostatului din casă, sau ar putea oferi doctorilor o modalitate mai simplă de a testa starea de sănătate a pacienților.

Mai avem, însă, de așteptat până vom putea pune telefonul modular la noi în buzunar. Eremenko estimează că după jumătatea anului 2015 va apărea prima versiune de test pentru publicul larg.