Printr-un update, OnePlus 2 devine un smartphone mai bun şi mai sigur

Printr-un update, OnePlus 2 devine un smartphone mai bun şi mai sigur

Încercând să adreseze rapid câteva reproşuri din primele review-uri, OnePlus 2 a primit zilele trecute un update de firmware important.

Cum s-a întâmplat şi anul trecut, la scurt timp după livrarea primelor unităţi de OnePlus 2, a devenit evident că acest producător asiatic a dat lovitura. Dispozitivul în cauză are nişte specificaţii de top, un design atrăgător, o calitate a construcţiei impresionantă şi un preţ care se apropie de jumătatea unui vârf de gamă de la Samsung.

La toate aceste plusuri, începând de astăzi, mai puteţi adăuga unul care, în unele circumstanţe, contează mai mult decât toate celelalte. Este vorba de eficienţa producătorului de a lansa şi propaga rapid actualizări de firmware. Nu au trecut nici câteva săptămâni de când primele unităţi de OnePlus 2 au fost livrate către primii dintre cei care s-au înscris pe listele online de precomandă. Cu toate acestea, OxygenOS, versiunea personalizată de Android ce rulează pe fiecare smartphone OnePlus a trecut la 2.0.1.

Cea mai importantă particularitate introdusă în OxygenOS 2.0.1 ţine de remedierea într-un mod inteligent a vulnerabilităţii care stă la baza Stagefright. Dacă respectiva problemă vă este străină, merită să ştiţi că aproximativ 950 de milioane de dispozitive cu Android sunt afectate şi prea puţini producători de aparate s-au străduit să lanseze patch-uri pentru a o remedia. În contextul în care cei de la Google au lansat o versiune preliminară a patch-ului şi giganţi precum Samsung au fost extrem de ineficienţi în a o propaga, OnePlus primeşte o bilă albă.

Printre celelalte elemente incluse în noul update pentru OnePlus 2, se numără îmbunătăţiri semnificative la capitolul autonomie a bateriei, câteva modificări minore de interfaţă şi un set stufos de detalii tehnice menite să sporească stabilitatea terminalului.

În definitiv, dacă cei de la OnePlus continuă acest ritm de actualizări regulate s-ar putea să atragă un număr şi mai mare de utilizatori de la concurenţă.

Citește și: