Care-i mai sprinten? Galaxy Note 5 vs OnePlus 2 vs LG G4 [VIDEO]

După lansarea unui smartphone de top, este timpul pentru un nou test comparativ precum Galaxy Note 5 versus OnePlus 2 versus LG G4.

Într-o piaţă asaltată la fiecare câteva săptămâni de lansarea unui nou smartphone cu specificaţii de top, această competiţie pentru cel mai rapid telefon mi se pare în majoritatea cazurilor redundantă. Cu toate acestea, înţeleg achiziţia celui mai sprinten gadget, precum înţeleg de ce ai investi o sumă semnificativă de bani într-un laptop ultra performant fără să te joci vreodată. Are o legătură subconştientă cu confortul psihologic derivat din superlativele absolute asociate unui dispozitiv atât de simplu precum un telefon.

În clipul de mai sus puteţi vedea unul dintre cele mai relevante teste de performanţă ale momentului prin prisma faptului că include nişte teste obiective şi cuantificabile ale celor mai performante telefoane de la Samsung, LG şi OnePlus. Aceştia din urmă sunt unii dintre cei mai importanţi jucători din domeniul producţiei de gadgeturi preinstalate cu Android. Dispozitivele ce au fost comparate sunt Galaxy Note 5, OnePlus 2 şi LG G4. Dacă sunteţi curioşi de SoC-urile care au stat la baza acestei comparaţii, ele sunt Exynos 7420 în Samsung, Snapdragon 810 în noul OnePlus şi Snapdragon 808 în G4. Partea cea mai surprinzătoare? În cele mai multe scenarii, Snapdragon 808 a ieşit peste 810 de la acelaşi producător, Qualcomm.

Testul a fost realizat de PhoneBuff, iar principalul instrument de măsură a fost un cronometru. În acelaşi timp au fost pornite mai multe aplicaţii pe telefoane, au fost închise şi relansate. În teorie, Galaxy Note 5 a ieşit câştigător. Din păcate, diferenţa de aproximativ o secundă în minus faţă de LG G4, nu mi se pare suficient de relevantă. În plus, pe partea de multitasking, este uşor vizibil că Note 5 întâmpină mici probleme.

Aş fi vrut ca rezultatul să fie unul mai decisiv, dar având în vedere că oricum aceste aparate joacă în altă ligă, iar acest aspect se reflectă în preţ, cu excepţia OnePlus 2, depinde doar de voi ce alegeţi.

01:01 21.08.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video