19 iun. 2015 | 11:00

Prin Project Lightning, Twitter va deveni sursa voastră de ştiri relevante

ACTUALITATE
Prin Project Lightning, Twitter va deveni sursa voastră de ştiri relevante

Project Lightning este cea mai nou iniţiativă a celor de la ce are ca scop centralizarea celor mai informative Tweet-uri pe marginea subiectelor de actualitate.

Într-o perioadă în care suntem din toate direcţiile, cei de la Twitter încearcă să devină mai relevanţi în piaţă. Primul pas în această direcţie este Project Lightning.

Degeaba Twitter ascunde cele mai actuale surse de ştiri agregate din fiecare colţ al mapamondului, dacă nu le poţi găsi cu uşurinţă. Este adevărat că cele 140 de caractere integrează deseori unele dintre cele mai proaspete informaţii pe marginea celor mai arzătoare subiecte, dar această particularitatea devine irelevantă dacă nu ştii cum să ajungi la ele.

Pentru a schimba într-un mod radical modul în care vă sunt servite tweet-uri relevate la un anumit moment în timp, Twitter va demara în viitorul foarte apropiat un nou concept de filtrare al conţinutului intitulat Project Lightning. În prima etapă de propagare, Lightning va fi prezent în următoarea versiune majoră a aplicaţiei de mobil sub forma unui nou buton dedicat care, atunci când va fi apăsat, vă va transpune într-o interfaţă complet diferită faţă de cea pe care o vedeţi zilnic.

Partea cea mai fascinantă a întregului anunţ constă în factorul uman introdus în această ecuaţie. Nu este vorba de nici un algoritm automatizat. Project Lightning se bazează pe oameni pentru a căuta, urmări, agrega, sintetiza şi posta cele mai relevante tweet-uri ale momentului. O echipă stufoasă de editori va lucra pentru a acoperi întreaga zi de informaţii relevante, evenimente în trend sau alte poveşti. Pentru a fi parcurse mai uşor, imaginile, clipurile video şi tweet-uri în format text din această secţiune nouă a serviciului online va rula în full screen.

Rămâne să vedem în timp dacă investiţia semnificativă în acest concept nou va fi sau nu benefică pentru utilizatori. În altă ordine de idei, Lightning va fi accesibil şi pe web, dacă vreţi să vedeţi de la birou cu ce se mănâncă ştirile în format Twitter.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele