Primele impresii despre Huawei P8: Telefonul cu poate cel mai bun raport calitate – preț

Primele impresii despre Huawei P8: Telefonul cu poate cel mai bun raport calitate – preț

Huawei P8 a fost anunțat oficial ieri, 15 aprilie, și este cel mai nou smartphone al anului. Asta până când LG ne va prezenta G4. Până atunci, iată cum se prezintă cel mai nou smartphone Huawei.

Huawei P8 are un ecran de 5,2 inci la o rezoluție full HD, folosește un procesor Kirin cu opt nuclee, produs de Huawei, și mai are 3GB de memorie RAM. Camera are 13 megapixeli, dar marele atu cu care se laudă chinezii este prezența unui pixel alb suplimentar pentru a crea un spectru RGBW. Pixelul în plus aduce o reproducere mai bună a culorilor în fotografii și prezintă mai multe detalii.

Potrivit Huawei, camera are cu 32% mai mult contrast și luminozitate față de alte camere de telefoane mobile de pe piață. Vom testa și vom vedea, dar până atunci stabilizarea optică se anunță foarte bună, după cum se vede în poza de mai jos.

Fotografie realizată cu Huawei P8

Pentru o conectivitate mai bună, Huawei P8 are două antene pentru semnal. De asemenea, comută inteligent între acestea, în momentul în care blocăm cu degetul semnalul telefonului, denumită Dead Hold de către Huawei, dar mai cunoscută drept Antennagate pe iPhone 4. Vlad Andriescu a fost în Londra, la evenimentul de lansare, și a avut ocazia să testeze telefonul.

„Faţă de iPhone sau Samsung Galaxy S6, Huawei se simte mai uşor. Cumva, mi s-a părut mai de jucărie decât celelate două telefoane. Comparaţia corectă e cu iPhone, pentru că Samsung a trecut într-o altă ligă cu Galaxy S6 de sticlă. Aluminiul nu e la fel de bine lustruit ca pe HTC, deci nu are acea senzaţie alunecoasă, dar pe alocuri telefonul aduce aminte de Gionee sau Allview, depinde cum vrei să-i spui“, scrie Vlad pe site-ul „Adevărul“.

„Raportul calitate – preţ e printre cele mai bune de pe piaţă, ceea ce poziţionează, din nou, cel mai bun smartphone Huawei sub cele de la Apple, Samsung sau HTC. Practic, Huawei ne spune că are produse asemănătoare, dar la un preţ mai bun. În mintea clienţilor, rămâne de convins, pentru că Huawei e locul cinci mondial, fiind sub Lenovo şi Xiaomi. La doar 500 de euro, Huawei P8 de 16GB ar putea fi concurat doar de o apariţie la fel de bună a lui LG G4, altfel, la 2.400 de lei nu găseşti un telefon cu ecran Full HD, 3 GB de RAM şi astfel de cameră“, mai spune Vlad.

Articolul integral cu primele impresii despre Huawei P8 este aici.

Citește și: