Tot ce trebuie să știi despre Huawei P8 și P8 Max: Cât costă cel mai bun telefon Huawei

Tot ce trebuie să știi despre Huawei P8 și P8 Max: Cât costă cel mai bun telefon Huawei

Lansarea Huawei P8 s-a derulat în această după-amiază în Londra. Chinezii promit un telefon foarte bun pentru poze, dar nu fac rabat de la stil. De asemenea, au lansat un Huawei P8 Max, un phablet cu ecran de 6,8 inci. Iată tot ce trebuie să știi despre cele două modele.

Huawei P8 renunță în nume la cuvântul „Ascend“ și este continuată linia de design a modelului precedent. Huawei P8 a fost prezentat ca o combinație între tehnologia de top și design. La nivelul originalității, e greu de judecat un smartphone în momentul de față.

Huawei P8 pare a împrumuta unele elemente de la Sony Xperia Z3, iPhone 6 sau alte modele de la ZTE. Însă este fabricat de aluminiu și este plat, similar unui Sony, designerii companiei lăudând liniile telefonului. Mai exact, Huawei P8 are o grosime de doar 6,4 milimetri, fiind cu jumătate de milimetru mai subțire decât iPhone 6.

Huawei P8 are un ecran de 5,2 inci la o rezoluție full HD. Folosește un procesor Kirin 935 cu opt nuclee (versiunea premium), produs chiar de cei de la Huawei, și mai are 3GB de memorie RAM. Camera are 13 megapixeli, dar marele atu cu care se laudă chinezii este prezența unui pixel alb suplimentar pentru a crea un spectru RGBW.

Pixelul în plus aduce o reproducere mai bună a culorilor în fotografii și prezintă mai multe detalii. Potrivit Huawei, camera are cu 32% mai mult contrast și luminozitate față de alte camere de telefoane mobile de pe piață. Scopul unei asemenea camere este să ofere culori mai naturale și mai puțin zgomot în lumină scăzută.

Huawei susține că a îmbunătățit stabilizarea optică, astfel că dacă iPhone 6 Plus are o stabilizare de 0,6 grade, Huawei o dublează la 1,2 grade.

Pentru o conectivitate mai bună, Huawei P8 are două antene pentru semnal. De asemenea, comută inteligent între acestea, în momentul în care blocăm cu degetul semnalul telefonului, denumită Dead Hold de către Huawei, dar mai cunoscută drept Antennagate pe iPhone 4.

Ecranul full HD al Huawei P8 a fost implementată o nouă tehnologie touch, denumită Rich Touch. Dacă ciocănim ca la ușă în ecran, de două ori, putem să facem capturi ale ecranului, integrale sau doar porțiuni. Aceste gesturi sunt destinate celor care vor să selecteze informații scurte de pe paginile web, cum facem cu Evernote Clipper de exemplu, și să le trimitem în mail.

Tot pentru optimizarea telefonului, Huawei prelungește autonomia bateriei introducând un firewall de consum prin care identifică aplicațiile care rulează în background și care consumă bateria în mod constant. Pentru heavy-users, Huawei promite o zi de autonomie, iar pentru utilizatorii normali, o zi jumătate. Telefonul are o baterie de 2.600 mAh.

Lansare Huawei P8 2

Ca o recapitulare, mai trebuie pomenit în final că telefonul are două antene, două sloturi pentru SIM (unul fiind în cel pentru card microSD) și suportă conexiuni 4G. Camera are 13 megapixeli cu un pixel în plus față de alți senzori, iar interfața Emotion dispune de noi teme. Ecranul de 5,2 inci full HD ocupă 78,3% din partea frontală a telefonului, reducând cât de mult se poate din marginile telefonului. Și telefonul va fi rezistent la apă.

Odată cu Huawei P8, compania a lansat și versiunea Max. Este un phablet cu ecran de 6,8 inci, aproape cât o tabletă de 7 inci, are o baterie de 4.360 mAh și o grosime de doar 6,8mm. Ecranul acoperă partea frontală în proporție de 83%, comparativ cu Note 4 care acoperă doar 80%. Acest phablet dispune de interfața modificată, astfel încât să profite de spațiul mai mare de ecran, având un mod Split Windows, și poți vizualiza elementele și în mod Landscape. De asemenea, Huawei pregătește o colecție de accesorii pentru acest phablet. După cum vezi, husele sunt inspirate din cele Dot View de la HTC.

Cât costă Huawei P8?

Huawei P8 va avea un preț de 500 de euro pentru o versiune cu 3GB memorie RAM și 16GB spațiu de stocare. Acesta este denumită standard (are un procesor Kirin 930), căci mai există una premium la 600 de euro, care îți aduce un spațiu de stocare de 64GB și nuanțele de culoare Carbon Black și Prestige Gold. Prima va fi disponibilă în nuanțele Titanium Grey și Mystic Champagne.

Huawei P8 Max
Huawei P8 Max este un phablet cu ecran de 6,88 inci de la Huawei și o baterie de peste 4.300 mAh.

 

Cât despre Huawei P8 Max, prețul acestuia va fi de 550 de euro pentru versiunea standard și 650 de euro pentru cea premium. Trebuie să știi că Huawei laudă P8 Max că poate furniza o autonomie de peste două zile cu o singură încărcare.

Citește și: