25 ian. 2015 | 18:27

Postările agresive pe Twitter vă pot afecta negativ sănătatea

ACTUALITATE
Postările agresive pe Twitter vă pot afecta negativ sănătatea

Deşi unii internauţi găsesc o satisfacţie în a-şi descărca nervii pe , este foarte probabil ca acelaşi gest să aibă urmări nocive asupra sănătăţii pe termen lung.

Doar dacă aţi intrat ieri prima oară pe internet puteţi afirma că această mare reţea nu este încărcată de personalităţi agresive al căror singur scop constă în manifestarea de . Dintr-un punct de vedere, aceştia din urmă sunt răspândiţi pe întregul internet. În practică însă, cel mai mult, îi găsiţi coagulaţi pe Twitter.

Încercând să afle urmările frustrărilor manifestate prin postări pe reţeaua de micro-blogging, un grup de cercetători de la Universitatea din Pennsylvania au ajuns la o concluzie uimitoare. Aparent, există o conexiune foarte puternică între limbajul negativ din postările de pe Twitter şi rata mortalităţii din afecţiuni cardiace. Practic s-au urmărit tweet-uri publice făcute între 2009 şi 2010. Ulterior, cele preponderent agresive, au fost asociate unor anumite teritorii. Ultima etapă a implicat urmărirea nivelului sănătăţii publice în respectivele zone. Concluzia a fost clară. Cu cât tweet-urile sunt mai agresive, cu atât numărul celor care au murit de inimă în acele locaţii este mai mare. La polul opus, cei care dau dovadă de manifestări afectuoase încărcate de energii pozitive pe Twitter, sunt mai sănătoşi.

,,Ostilitatea şi depresia au fost asociate cu bolile de inimă la nivel individual până la efecte biologice.” Concluzia la care a ajuns Margare Kern, un profesor asistent responsabil de studiu a fost una cât se poate de clară. ,,Emoţiile negative pot de asemenea să declanşeze răspunsuri comportamentale şi sociale. De asemenea, dacă eşti afectat, ai şanse mult mai mari să bei, să mănânci mâncare de calitate slabă şi să fii izolat de alţi oameni, aspecte ce pot indirect să ducă la boli de inimă.

Cu alte cuvinte, indiferent de contextul în care verbalizaţi anumite opinii, ar fi bine să o faceţi într-un mod cât se poate de calm şi de liniştit. Altfel, s-ar putea să aveţi foarte multe de pierdut.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele