Portarea aplicaţiilor de pe iOS pe Windows 10 a devenit mai facilă

, 09 Aug, 10:30

Rata de adopţie pentru Windows 10 este una dintre cele mai impresionante din toate timpurile, din păcate, în continuare lipsesc foarte multe aplicaţii utile.

Dacă rulaţi Windows 10 şi înainte aţi rulat Windows 8 sau 8.1 este aproape imposibil să nu fi interacţionat la un moment dat cu magazinul de aplicaţii al companiei. Din multe puncte de vedere, Windows Store arată din ce în mai bine. Din păcate, nu trebuie să fi petrecut foarte mult timp cu un smartphone sau o tabletă cu iOS sau Android pentru a sesiza marii absenţi din ecosistemul Microsoft.

Încercând să faciliteze portarea aplicaţiilor de iOS pe Windows 10, cei de la Microsoft au lansat un set de unelte software gratuite sub denumirea Windows Bridge. Gigantul din Redmond a anunţat respectivele unelte pentru prima oară în luna aprilie a acestui an, dar acum, pe lângă versiunea finală a soluţiei software, aveţi acces şi la codul sursă pe Github. Astfel, în doar câţiva paşi şi câteva linii de cod suplimentare veţi putea să vă aduceţi aplicaţiile dezvoltate anterior în Objetive C pentru iPhone sau iPad în Windows Store.

Există însă o problemă majoră cu acest anunţ. Din ce în ce mai multe aplicaţii destinate iDevice-urilor au fost create în Swift, o altă platformă de dezvoltare pe care Apple o promovează cu entuziasm deja de câţiva ani. La această oră însă, Windows Bridge nu suportă Swift şi nu există nici un fel de informaţie cum că o altă versiune a programului compatibilă cu Swift va ajunge la publicul larg. Între timp, o soluţie similară a fost anunţată de Microsoft pentru Android, dar aceea este disponibilă doar prin invitaţie, urmând ca un beta public să fie disponibil din toamnă.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail