În 24 de ore, Windows 10 te uimeşte prin popularitate

În 24 de ore, Windows 10 te uimeşte prin popularitate

Dacă mai exista vreun dubiu în legătură cu popularitatea Windows 10, Microsoft l-a spulberat cu primele statistici oficiale.

Este surprinzător succesul Windows 10. Noul sistem de operare ieşit din mâinile inginerilor din Redmond întruchipează un amalgam de funcţii utile şi un proces de upgrade care facilitează tranziţia de la Windows 7 sau Windows 8.1 la Windows 10 cu un efort minim. Faptul că respectivul upgrade e gratuit nu face decât încânte şi mai mult persoanele care în trecut ar fi amânat instalarea unui nou Windows din pricina lipsei de venituri.

Se pare însă că Satya Nadella nu se poate mândri doar cu câteva review-uri pozitive pentru noul SO. Unul dintre directorii Microsoft, Yusuf Mehdi a confirmat prima cifră oficială de popularitate măsurată cu uneltele interne ale companiei. Astfel, se pare că în doar 24 de ore de la începerea procesului de propagare, Windows 10 a ajuns să fie instalat pe 14 milioane de dispozitive. Acest record este fabulos şi depăşeşte orice valori obţinute în trecut de noile versiuni de Windows sau Mac OS X.

Pentru comparaţie, gândiţi-vă că Windows 8, un alt upgrade important pentru SO-ul Microsoft, în primul weekend de la lansare nu a atins decât performanţa de a fi instalat pe 4 milioane de PC-uri. Cu alte cuvinte, Microsoft a dat lovitura, iar cu un pic de noroc, veniturile pe următorul trimestru fiscale vor fi pozitive.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: