Poliția americană face pasul către mașinile electrice

Poliția americană face pasul către mașinile electrice

Poliția din Los Angeles ar urma să dețină cea mai mare flotă de vehicule electrice din Statele Unite.

Cei care încalcă legile de circulație în Los Angeles în curând, ar putea avea parte de o surpriză. Poliția din al treilea cel mai populat oraș din Statele Unite a anunțat o serie de planuri importante conform cărora va achiziționa nu mai puțin de 160 de autovehicule electrice și 128 de modele hibrid. Odată îndeplinit, acesta va face din Los Angeles orașul cu cea mai mare flotă de mașini electrice din America, fapt care va ajuta și la economisirea de resurse financiare.

Pe lângă acestea, vor fi livrate și două modele extrem de interesante: un BMW i3 și un Tesla Model S P85D. După cum scriu cei de la Verge, cel dintâi poate atinge 100km/h în 7 secunde, iar cel de-al doilea, în doar 3,2 secunde. Conform declarațiilor primarului orașului, acestea îi vor ajuta pe oamenii legii să se deplaseze foarte rapid, dar și foarte încet, lucru care s-ar putea dovedi extrem de important pe viitor.

Tesla

Autoritățile din Los Angeles au planuri mari pentru viitor. Până la sosirea noilor autovehicule, acestea nu dețineau decât un număr limitat de mijloace de transport electrice. Cu toate acestea scopul lor este ca, peste 10 ani, acestea să reprezinte nu mai puțin de 80% din toată flota.