Poco este un ”supercomputer” de mărimea unui card de credit

Poco este un ”supercomputer” de mărimea unui card de credit

Deși cu greu poate fi numit un supercomputer, Poco este ceva mai mult decât ceea ce porți zilnic în buzunar și îi spui ”smartphone”. Fiind de mărimea unui card de credit, Poco este supercomputer multi-funcțional ce este bazat pe cunoscutul chipset open-source ”Raspberry Pi.”

În ziua de azi, mobilele sunt cele mai mici computere portabile fabricate în masă, ce oferă posibilitatea de a rula filme, muzică, jocuri și tot felul de aplicații folositoare, exact ca un calculator de birou. Totuși, acestea nu vin cu trei conectoare microUSB, microHDMI-out, două joystickuri și alte suprafețe optimizate pentru atingere. În plus, aproape nici un smartphone care se vinde pe piață, nu este 100% customizabil sau are un sistem de operare open source.

Raspberry Pi este cunoscut în lumea IT ca fiind un chipset ce poate primi orice fel de conector sau senzor, și este construit din fabrică să meargă cu absolut orice program, sau sistem de operare utilizatorul ar vrea să-l instaleze pe el. Conform informațiilor de pe Indiegogo, Poco poate fi folosit ca o cameră gen GoPro, consolă de gaming, player de muzică în orice format aceasta ar veni, un fitness tracker, telefon și multe altele.

Tot acest potențial este datorat faptului că Poco este înțesat cu senzori și conectoare universale, făcându-l perfect compatibil cu orice aparat pe care îl folosești în fiecare zi. Flexibilitatea oferită de acest dispozitiv, nu îl face, însă, un aparat ieftin.

Momentan, Sinclair Mobile, cei care propun fabricarea lui Poco, doresc să strângă 300 de mii de dolari pe Indiegogo pentru a-l produce. Ca o astfel de sumă să fie atinsă, cei interesați vor trebui să doneze cel puțin 380 de dolari pentru a primi primele modele. Nu este o sumă mică, iar la acești bani ai putea cumpăra cu ușurință un smartphone de top. Totuși care dintre telefoanele scumpe aflate azi în magazine pot fi transformate în practic orice fel de alt aparat ai avea nevoie doar cu puțină programare?

Citește și: