Poate cea mai interesantă consolă video: Sony PS4, Xbox One şi Ouya într-una

Poate cea mai interesantă consolă video: Sony PS4, Xbox One şi Ouya într-una

Pentru că sunt incredibil de eficienţi la clonat produse, chinezii au creat consola Ouye care combină elemente de design din Sony PS4, Xbox One şi Ouya.

Nu trebuie să mergeţi până în China pentru a şti cât de dese sunt copiile ieftine de produse din domenii incredibil de variate, începând cu modă şi terminând cu tehnologie. Cu toate acestea, te aştepţi ca la un momentdat să existe o limită pentru această activitate. În definitiv, undeva există patente de design şi nişte restricţii care nu permit instalarea oricărui sistem de operare pe o configuraţie hardware arbitrară.

Trecând însă peste aceste detalii de fond, în China tocmai a fost lansată consola de gaming Ouye, cu un nume ce aduce aminte de Ouya, un design inspirat din PlayStation 4 şi un controller foarte apropiat de cel livrat cu un Xbox One. Din păcate, un cititor al publicaţiei online de gaming Kotaku a confirmat faptul că nu Ouya nu va fi capabilă să ruleze jocuri de Xbox sau PlayStation deoarece va rula Android.

Nu ştim încă detalii legate de configuraţia hardware din interiorul noii console, dar sunt şanse foarte mari să nu fiţi impresionaţi. Momentan, Ouye nu este un produs de serie, dar dacă reuşeşte să strângă 15.000 de dolari printr-o campanie de crowdfunding, are mari şanse să devină. Preţul final pentru o astfel de consolă va fi de aproximativ 70 de dolari, dacă va ajunge în magazine.

Aparent, până şi chinezii s-au arătat ofensaţi de liniile de design inspirate într-un mod ostentativ din alte console mai cunoscute. Cu toate acestea, creatorii Ouye pretind că au petrecut 6 luni pentru realizarea acestui produs inovativ.