PlayArena – Mortal Kombat X cere foarte mult, dar oferă prea puțin

PlayArena - Mortal Kombat X cere foarte mult, dar oferă prea puțin

Mortal Kombat X pe mobil este banal din aproape orice punct de vedere și ne arată de ce una dintre cele mai populare francize este pe cale de dispariție.

”Nici Mortal Kombat nu mai e ce-a fost” ar zice unii și puțini ar fi cei care ar putea să-i contrazică. Mortal Kombat X ne arată cât de ușor este ca o franciză să-și piardă esența și să se depărteze de mare majoritate a fanilor. Dacă vă așteptați ca Mortal Kombat X să fie un joc fabulos pe consolă, atunci s-ar putea să fiți dezamăgiți. Cât despre varianta pentru mobil, ar fi bine să nu vă faceți nicio speranță în legătură cu aceasta.


Cu glisările și apăsările pe ecran se pot face jocuri foarte complexe. Da, la prima vedere acestea par niște modalități foarte simple de a controla personajul, însă dacă ați jucat Limbo, atunci știți ce potențial există. Mortal Kombat X pentru mobil ignoră, însă, toate acestea, fiind uimitor de banal. Era clar că foarte mulți dezvoltatori pun accent pe grafică în defavoare gameplay-ul și storyline-ului, dar Mortal Kombat X duce lucrurile la extrem.

Cei de la Warner Bros probabil au observat succesul enorm de care s-a bucurat ”Injustice” și s-au gândit că pot aplica aceeași rețetă și pe Mortal Kombat. Din păcate, aspectul financiar a primat și se pare că mecanismului de plată i-a fost acordată mult mai multă atenție decât jocului în sine. Luptele se bazează pe o serie de mișcări foarte simple: pentru a lovi inamicul va trebui să glisați sau să apăsați pe ecran. În anumite momente veți avea posibilitatea de a încheia o serie de lovituri cu atacuri speciale. De fiecare dată acest lucru este indicat de o săgeată pe ecran care vă va indica o direcție anume. Nu glisați în direcția corectă, iar atacul nu va fi efectuat.

mortal kombat x review playarena

Pentru a vă apăra, va trebui să țineți două degete pe ecran, însă veți recurge foarte rar la defensivă. De asemenea, fiecare personaj are loviturile sale caracteristice care vor putea fi activate din partea de jos. Și cu asta, am terminat de enumerat posibilitățile de atac. Fatalitățile pe care le știm cu toții sunt extrem de rare, acestea fiind disponibile doar la finalurile luptelor extrem de dificile. Pentru a putea cumpăra alte personaje, va trebui să acumulați monede (Koins), sau suflete (Souls), acestea din urmă fiind cele mai importante.

mortal kombat x review playarena

Jocul are tradiționalul sistem bazat pe cărți. există trei tipuri de cărți (aur, bronz, argint), iar fiecare personaj este reprezentat de o carte anume. La început, veți primi foarte multe monede cu ajutorul cărora vă veți cumpăra o echipă întreagă. La acest stadiu, totul este extrem de simplu, jocul crescând în dificultate până la un punct la care veți fi nevoiți să cheltuiți niște bani pentru a putea progresa la fel de ușor. Iar acest lucru probabil că ar fi fost în regulă, dacă am fi simțit că avem de-a face cu un joc real, în care priceperea este răsplătită cu adevărat.

De ce ai juca Mortal Kombat X?

Grafica este una remarcabilă, care probabil ar fi și mai apreciată dacă am avea parte de un gameplay pe măsură. Fiecare personaj este construit foarte bine, cu atenție pentru fiecare detaliu în parte, iar animațiile nu dezamăgesc. Câteva dintre manevrele clasice ale unor personaje au fost păstrate, un exemplu bun fiind cea de prindere efectuată de Scorpion cu replica: ”Get over here!”.

mortal kombat x review playarena

Jocul este gratuit, iar acesta este principalul motiv pentru care a ajuns în topurile de pe Play Store în așa de scurt timp. La un moment dat, însă, acesta începe să își arate caracteristicile tipice producțiilor de tip freemium. Luptele vor deveni din ce în ce mai grele, sufletele se vor acumula foarte greu, iar pentru a putea avea acces la cele mai bune caractere veți fi nevoiți să scoateți niște bani din buzunar.

De ce ai spune pas?

Gameplay-ul este plictisitor, jocul nu vă va solicita din niciun punct de vedere, iar diferențele dintre personaje sunt mult prea mici. Pe lângă metodele de control foarte simple, acum este aproape imposibil de a rata o manevră specială. După cum am spus și mai devreme, jocul nu are absolut nimic în comun cu titlurile precedente care vă recompensau pentru abilitățile demonstrate.

mortal kombat x review playarena

Concluzie Mortal Kombat X

Înțelegem că producțiile acestea nu au fost niciodată menite să ne solicite din punct de vedere intelectual, dar aveam așteptări mai mari de la Mortal Kombat X pentru mobil din punct de vedere al gameplay-ului. Și mai alarmant este că jocul pare foarte greu de luat în serios, odată cu introducerea unor personaje precum Kotal Kahn, D’Vorah sau Takeda Takahashi. În ciuda defectelor, Mortal Kombat X este suficient de bun pentru a fi jucat la metrou sau în orice alt mijloc de transport pentru o perioadă limitată de timp.

Mortal Kombat X poate fi descărcat gratuit de pe Google Play și App Store.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: