Platforme de blog gratuite – Top 5 cele mai bune

Platforme de blog gratuite - Top 5 cele mai bune

Am strâns cele mai populare platforme de blog gratuite într-o prezentare ce ar putea să te ajute să te decizi pe care să o alegi.

Pentru cei care vor să își facă un blog și nu știu de unde să înceapă, primul pas este alegerea unei platforme de blog gratuite. Ne referim la platformele de blog gratuite deoarece, cel puțin la început, e puțin probabil să vrei să investești financiar.

Am ales 5 platforme de blog gratuite, fiecare cu avantaje și dezavantaje, alegerea trebuie să o faceți în funcție de ceea ce vă doriți să realizați cu blogul pe care îl faceți.

Puteți alege, în funcție de nevoile voastre, platforme de blog gratuite care să ofere multe aplicații și plugin-uri utile pentru indexare, design, meniuri sau puteți alege platforme de blog gratuite care să vă permită publicarea cât mai rapidă a fotografiilor voastre, a GIF-urilor și a citatelor pe care le editați, de exemplu.

Platforme de blog gratuite – WordPress

Orice listă cu platforme de blog gratuite, nu ai cum să nu incluzi și WordPress deoarece este cea mai populară platformă de acest fel și este premium. Învățați însă că există o diferență foarte mare între wordpress.com și wordpress.org.

Dacă vreți să vă faceți un blog prin intermediul wordpress.org va trebui să vă cumpărați host. Dar cum vorbim despre platforme gratuite de blog, complet gratuite, o să prezentăm avantajele și dezavantajele wordpress.com.

WordPress are o mulțime de teme gratuite pe care le puteți aplica blogului vostru și vă ușurează customizarea site-ului. Meniul este unul cât se poate de intuitiv, iar domeniul va arată ceva de tipul: domeniultau.wordpress.com, ceea ce dă ceva mai mare încredere cititorilor voștri față de numele altor platforme care ar putea să apară în „coada” numelui blogului vostru.

Platforma orientată spre conținut – Medium

Dacă WordPress nu te încântă, sau poate că nu te interesează să poți modifica tot felul de aspecte pentru blog, te poți oricând reorienta spre Medium. Este o platformă lansată de foști angajați Twitter și se concentrează mai mult pe conținut decât pe customizarea blogului. De asemenea, te loghezi folosind un cont de Twitter.

Medium se remarcă și printr-o măsurare a timpului în care ai putea citi un articol, ceea ce e de un real ajutor, și printr-o interfață minimalistă, care ajută mult lectura. De asemenea, pe iPhone ai aplicație dedicată pentru a urmări blogurile de pe Medium.

Platforma de la Google – Blogger

Dacă spuneam că pe orice listă cu platforme de blog gratuite trebuie să includem WordPress, și cu Blogger situația în același fel. Practic, este al doilea mare jucător pe piața platformelor de blog gratuite.

Această platformă aparține de Google și este foarte populară, având milioane de bloguri care o utilizează. Principalele avantaje sunt setările inițiale care se fac foarte ușor, chiar mai ușor ca la WordPress, are o mulțime de template-uri gratuite și îți poți face un blog direct cu contul de Gmail.

Platforme de blog gratuite – Tumblr

Dacă ai mai auzit până acum și te întrebai ce este Tumblr, ei bine iată cel mai corect răspuns: este una dintre acele platforme de blog gratuite, dar în același timp este și un site social.

Specialiștii ar descrie această platformă gratuită ca fiind o combinație între WordPress și Twitter. Avantajele sunt că poți să folosești un domeniu cumpărat personalizat, poți posta cu ușurință direct de pe telefonul mobil pe blog.

În principiu este singura dintre aceste platforme de blog gratuite pe care se postează în cea mai mare măsură poze sau poze editate cu text, GIF-uri și video-uri, în detrimentul textelor elaborate.

Platforme de blog gratuite – blog.com

Blog.com este o platformă ce are peste 2 milioane de blog-uri. Avantajele acestei platforme de blog gratuite constă în faptul că aplică o optimizare pentru motoarele de căutare foarte bună, cel puțin așa susțin utilizatorii.

Există și o variantă plătită pentru Blog.com însă găsești suficiente unelte pe care să le folosești și gratuit. Temele nu sunt la fel de numeroase ca cele de la Wordress sau Blogger, însă sunt de calitate.

Platforme celebră de la Livejournal

La fel ca Blogger, Livejournal este una dintre platformele de blog gratuite veterane în domeniu. În jurul acestei platforme este o adevărată comunitate, iar primele bloguri pe Livejournal au început să apară în anul 1999.

Comunitatea din jurul Livejournal face ca această platformă să semene cu un site de socializare, așa că pregătește-te ca pe lângă postări să porți discuții într-o măsură mare de timp cu utilizatorii platformei și cititorii blogului tău.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: