06 iul. 2015 | 16:58

Plasa din nanofibră te va face să uiți de durerile încheieturilor

ȘTIINȚĂ
Plasa din nanofibră te va face să uiți de durerile încheieturilor

Dacă sportul se numără printre pasiunile tale, cu siguranță te-ai săturat de bandajele groase și sufocante pentru dureri musculare. Cercetătorii coreeni au găsit o alternativă ceva mai suportabilă.

Aceștia au creat o plasă flexibilă din nanofibră cu forma unui bandaj, care îți încălzește zonele cu probleme. Este suficient de subțire încât să poată fi păstrată sub haine, merge pe bază de baterii și menține o temperatură constantă, așadar o poți purta oricând și oriunde, scriu cei de la Engadget.

[related]

Nu se știe dacă și când va fi comercializată invenția coreenilor, dar ar putea avea și alte utilități, pe lângă cele medicale. Ai putea să o folosești pentru a încălzi o jachetă sau pijamalele, sau pentru a distribui uniform căldura pe locurile din mașină. Așadar, dacă tehnologia va fi disponibilă pentru cumpărare, te-ar putea scăpa de multe neplăceri, fără a fi nevoie să îi anunți pe cei din jur că îți este frig sau te doare ceva.

bratara din nanofibra

Potrivit oamenilor de știință, deși există deja dispozitive similare, acestea implică un proces de producție complex și materiale costisitoare. În contrast, această plasă ar fi ieftină și ușor de creat.