06 aug. 2015 | 16:53

Planul Google pentru un Android mai sigur începe cu Nexus și Samsung

ACTUALITATE
Planul Google pentru un Android mai sigur începe cu Nexus și Samsung

Săptămâna trecută am aflat că o vulnerabilitate a aplicației Google Hangouts punea în pericol utilizatorii de dispozitive de Android. Google a realizat un patch pentru această problemă, dar odată cu el a livrat și o promisiune: că ecosistemul Android are să fie mai sigur în viitorul apropiat.

Nu este niciun secret că sistemul Android este cel mai vizat de hackeri. Libertatea pe care o oferă Google utilizatorilor și dezvoltatorilor a atras după ea o serie probleme considerabile de securitate. Totuși, vulnerabilitatea Hangouts nu este nici vina utilizatorilor, nici a dezvoltatorilor independenți, ci chiar a Google, iar compania a decis să nu mai lase acest lucru să se întâmple pe viitor.

Așa că a pus la cale un plan de actualizare care presupune că, lunar, dispozitivele Nexus vor primi rezolvări la problemele mici sau mari. Planul Google merge mână în mână cu cel anunțat de curând de Samsung, prin care gigantul sud-coreean va oferi actualizări de securitate smartphone-urilor Galaxy.

Google promite să ofere aceste update-uri ce țin de securitate dispozitivelor Nexus, fie timp de trei ani după ce au fost lansate, fie 18 luni după ce vânzarea lor a fost oprită.

Planul Google nu ar fi tocmai nou ci, potrivit Android Authority, exista un zvon potrivit căruia compania ar fi trebuit să anunțe această strategie în cadrul conferinței Google I/O.