Prototipul de Nexus 6 pe care Google nu l-a mai lansat

Prototipul de Nexus 6 pe care Google nu l-a mai lansat

Nexus 6 a fost lansat în toamna anului trecut. Era așteptat cu scanner de amprentă, cum aveau mai multe dispozitive de pe piață, dar Google și Motorola nu l-au dotat cu așa ceva. Acum, vezi cum ar fi arătat cu așa senzor.

Dacă ai văzut sau folosit vreun smartphone Motorola în ultimii doi ani, ai observat că pe spate, unde este logo-ul, este o adâncitură. Aceeași e prezentă și la Nexus 6. Acolo ar fi trebuit să fie un scanner de amprente, după cum Huawei sau HTC au pus pe telefoanele lor.

Motorola și Google au experimentat cu un astfel de senzor, având chiar și un prototip care apare în poze pe Internet acum, dar din diverse motive nu l-au mai lansat. Cel mai important aspect al unui astfel de senzor este viteza, iar dacă nu este la fel de bun ca Touch ID de pe iPhone, nu va fi preferat de utilizatori. OnePlus 2, spre exemplu, se laudă cu unul mai rapid.

Chiar dacă Nexus 6 n-a mai fost lansat cu senzor de amprentă (poze via PocketNow), poți vedea acum cum ar fi arătat. Până la viitorul Nexus, pe care cel mai probabil îl va produce Huawei, mai poți cumpăra un Samsung Galaxy S6 cu scanner de amprentă, iPhone 6 cu Touch ID sau un Huawei Ascend Mate 7. Mai sunt alte câteva, dar cum OnePlus 2 nu este încă pe piață și altele citesc mai lent amprenta, mai bine le eviți. Totuși, în Android M a fost inclus suportul pentru senzorii de amprentă, așa că vom vedea tot mai multe telefoane cu astfel de dotări.

Prototip de Nexus 6 cu cititor de amprenta

Citește și: