23 nov. 2015 | 17:17

Pisica robotică ar putea fi companionul ideal

ACTUALITATE
Pisica robotică ar putea fi companionul ideal

Tehnologia secolului 21 nu mai susține ideea că avem nevoie de companioni în carne și oase. Roboții din ce în ce mai umani o dovedesc, dar acum nu vorbim despre această categorie.

Pentru 100 de dolari, ai putea să cumperi o pisică robotică, capabilă să toarcă, să miaune și să se rostogolească. Partea bună e că nu trebuie să îi cumperi mâncare și să faci curățenie după ea. Și nici nu trebuie să o duci la veterinar.

Animăluțele Joy for All, potrivit descrierii dezvoltatorilor, sunt pisici artificiale, care arată, se simt și se manifestă ca unele reale. Chiar dacă este, cel mai probabil, o supraestimare de dragul marketingului, se pare că acestea răspund mângâierilor, îmbrățișărilor și oricăror acțiuni într-o manieră similară celor vii. Este cunoscut faptul că animalele de companie au un efect terapeutic, inclusiv în cazul persoanelor cu demență.

Totuși, sunt oameni care nu sunt dispuși să își asume responsabilitatea unui animal viu, așa că o astfel de alternativă ar putea fi o idee bună. Pisicile vin și cu un ghid de instrucțiuni, care te învață cum să „valorifici” la maximum funcționalitățile robotului îmblănit.