Pipo e o tabletă și cu Windows și cu Android

Pipo e o tabletă și cu Windows și cu Android

Deşi în ultimii ani ar fi trebuit să fim asaltaţi cu tablete care rulează la fel de bine , noua creaţie Pipo este printre puţinele de acest fel.

pipo-dual boot android windows 8.1

Au trecut deja câţiva ani de când cei de la ASUS se mândreau cu un hibrid dual boot foarte interesant ce ar fi trebuit să ajungă pe piaţă preinstalat cu Android şi Windows 8. În realitate însă, respectivul gadget nu a mai devenit produs de serie pe marginea acestui subiect din partea Google şi Microsoft. Aparent, nici unul dintre giganţii americani nu este foarte încântat să licenţieze un sistem de operare doar pentru ca respectivul SO să ruleze împreună cu o platformă concurentă pe acelaşi dispozitiv.

Regulile descrise mai sus au fost făcute publice de mult timp, dar companii mai puţin cunoscute din China se pare că sunt imune la ele. Din acest motiv, vedem o tabletă precum cea ilustrată mai sus a celor de la Pipo. Această nouă creaţie de tip 2 în 1 vine la aproximativ o lună după ce, aceeaşi companie, a început comercializarea unei alte tablete similare dar mai puţin performante. Diferenţa majoră dintre cele două este că vechiul model folosea un procesor Atom pentru procesare, în timp ce versiunea ilustrată mai sus are la bază unul dintre noile procesoare Intel Core M pe 14 nanometri.

Pe lângă faptul că rulează Android şi Windows 8.1, această tabletă de aproximativ 400 de dolari, are o cantitate de memorie de 4GB RAM, un port full size USB 3.0 şi un cititor de carduri SD pe care îl puteţi folosi pentru extinderea spaţiului de stocare necunoscut. Diagonala tabletei este de 10.1 inci, iar împreună cu o tastatură care s-ar putea conecta la dock-ul de la bază, are potenţialul de a întruchipa reţeta perfectă pentru un pic de muncă editorială în deplasare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI