Photobomb spațial: Luna „strică” o poză a Pământului

Photobomb spațial: Luna

În urmă cu câteva săptămâni, NASA publica o poză memorabilă cu Pământul. Mai nou, publică una din același unghi, dar în care Luna „s-a băgat” și a făcut-o memorabilă din cu totul alte motive.

NASA are în spațiu Deep Space Climate Observatory, iar pe acesta are o cameră cu care tot fotografiază Pământul. Camera se numește Earth Polychromatic Imaging Camera (EPIC) și are un senzor CCD de 4 megapixeli. Poza publicată în iulie era compusă din trei imagini diferite și este prima imagine realizată cu o față a Pământului luminată complet de Soare.

În noua imagine, Luna execută ceea ce în limbajul Internetului se numește photobomb. Altfel spus, „s-a băgat” în poza Pământului și NASA a rămas cu un video și cu o poză cel puțin istorică. Barack Obama n-a pierdut ocazia să-și laude compatrioții și a făcut-o printr-un mesaj publicat pe Twitter.

Imaginile au fost surprinse de la circa 1,6 milioane de kilometrie distanță de Pământ. Când a fost publicată prima imagine, astrofizicianul Neil deGrasse Tyson a avut un comentariu foarte bun. “Pământul. Nu este montat pe niciun suport, țările n-au granițe și nici coduri de culoare, așa cum poate te-ai obișnuit să-l vezi în școală. În schimb, vedem lumea noastră așa cum numai din cosmos se poate vedea: cu oceane albastre, regiuni de uscat, nori și gheață la poli. O planetă luminată de Soare, bogată în viață, încadrată de întuneric”, a spus acesta pe contul lui de Facebook. Poți vedea acea imagine aici.

Atât ne-a rămas: o bilă albastră cu norișori și o altă bilă mai gri „legată” prin orbită de Pământ.

Luna strica poza Pamantului