NASA publică o poză memorabilă cu Pământul: „O planetă bogată în viață, încadrată de întuneric”

NASA publică o poză memorabilă cu Pământul:

NASA a publicat de curând o imagine cu planeta noastră văzută din spațiu. Poza a fost realizată de la 1,6 milioane de kilometri distanță și surprinde Pământul luminat complet de Soare.

Imaginea color de mai jos a fost realizată folosind Earth Polychromatic Imaging Camera (EPIC), o cameră cu senzor CCD de 4 megapixeli. A fost compusă din trei imagini diferite și este prima imagine transmisă de Deep Space Climate Observatory cu o față a Pământului luminată complet de Soare.

Camera EPIC realizează serii de 10 imagini folosind diferite filtre, de la ultraviolet spre infraroșu. Fotografia de acum a fost realizată în data de 6 iulie 2015 și arată America de Nord și America Centrală. Culoarea turcoaz din zonă centrală este dată de marea superficială din jurul Insulelor Caraibelor. De asemenea, imaginea arată efectele razelor solare împrăștiate de moleculele de aer, dând imaginii tentă albăstruie caracteristică.

Pamantul luminat complet de Soare

Astrofizicianul Neil deGrasse Tyson a comentat imaginea pe pagina sa de Facebook. „Pământul. Nu este montat pe niciun suport, țările n-au granițe și nici coduri de culoare, așa cum poate te-ai obișnuit să-l vezi în școală. În schimb, vedem lumea noastră așa cum numai din cosmos se poate vedea: cu oceane albastre, regiuni de uscat, nori și gheață la poli. O planetă luminată de Soare, bogată în viață, încadrată de întuneric”, a spus acesta.

Dear Facebook Universe,At the request of the White House, I offer reflections on the attached image of our home,…

Posted by Neil deGrasse Tyson on Monday, July 20, 2015