Acest gadget de la Intel și Razer va da naștere unui nou val de videobloggeri

Acest gadget de la Intel și Razer va da naștere unui nou val de videobloggeri

Videobloggingul devine o „meserie” din ce în ce mai populară, în special printre tineri. Având în vedere că vedete Youtube precum PewDiePie  câștigă miliarde de dolari în fiecare an, nu ar trebui să ne mire.

În cadrul Intel Developer Forum 2015, Brian Krzanich, CEO Intel, a anunțat un parteneriat cu Razer pentru crearea unui gadget care poate aduce un nou val de videobloggeri gameri. Gadgetul dezvoltat de Razer este dotat cu camera Intel RealSense și poate fi folosit pentru a transmite sau înregistra sesiuni de gaming în care este inclusă și persoana care joacă.

Ideea nu este una nouă și există numeroase software-uri care îi permit gamerului să apară într-un colț al ecranului, dar gadgetul Razer va afișa pe ecran doar jucătorul, nu și imaginile din fundal, nici camera în care se află acesta. Acest lucru este posibil mulțumită camerei RealSense, care poate citi distanța dintre obiecte, realizând care este jucătorul și care este peretele.

Dispozitivul va ajunge pe piață în primul trimestru al anului viitor, dar nu se știe exact cât va costa. Cert este că această tehnologie și-ar putea găsi locul și în realitatea virtuală, iar fiind vorba de Razer nu ne-ar mira să vedem camera inclusă în câteva laptopuri în viitorul apropiat.

Fotografii realizate cu Fujifilm X-E1, aparat disponibil la F64

Citește și: