26 oct. 2013 | 06:26

Arhiva Internetului va pune la dispozitie in browser cele mai vechi jocuri

ACTUALITATE
Arhiva Internetului va pune la dispozitie in browser cele mai vechi jocuri

Pentru ca Arhiva Internetului sau nu se rezuma doar la pastrat continut ce obisnuia sa fie online, de acum va ofera si jocuri.

ET The Extraterestrial Web Archive Atari JSMESS arhiva internetului

Printr-un update important al serviciului online, cei de la Arhiva Internetului au decis sa nu se mai rezume doar pagini web sau . Aplicatii istorice, dar mai ales jocuri de acum cateva zeci de ani, vor putea fi accesate si rulate in browser.

Acest update semnificativ al serviciului online reprezinta apogeul a doi ani de munca in care s-a lucrat intens la perfectionarea unui emulator creat in JavaScript pentru MESS. Acesta din urma ofera de fapt posibilitatea internautilor de a rula in orice browser modern atat jocuri ATARI de la inceputurile gaming-ului in format digital, cat si unele dintre primele aplicatii pentru calcul tabelar. Deoarece acest amalgam de informatii isi pierde din utilitate daca nu este indexat cum se cuvine, Historical Software Collection va ofera un punct de start al incursiunii voastre intr-o lume complet noua, daca nu ati auzit de sisteme HC, Sega sau Amiga.

In spatele acestei experiente inedite sta o filozofie foarte interesanta descrisa de cei de la The Internet Archive. ,,Pastrarea de software vechi nu implica doar stocarea efectiva a respectivelor linii de cod. Cei responsabili de arhivare sunt responsbaili sa stocheze informatiile intr-un format capabil sa reziste testului trecerii timpului si care sa poata fi rulat printr-un emulator pe un hardware modern.” Daca nu gasiti alt motiv pentru accesa colectia, merita sa retineti ca doar cateva click-uri va tin la distanta de cel mai prost joc din toate timpurile.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele