Pen Stick de la ASUS este un computer atrăgător cât un stick USB

Pen Stick de la ASUS este un computer atrăgător cât un stick USB

Trendul PC-urilor de forma unui stick USB conectabil la portul HDMI al unu TV nu este nou, dar cei de la ASUS abia acum şi-au anunţat primul model.

La începutul acestui an, cei de la Intel au anunţat, cu surle şi trâmbiţe, poate cel mai mic computer pe arhitectură X86 capabil să ruleze cel mai recent sistem de operare Windows. Acesta purta numele de şi, cu toate că nu era foarte performant, făcea o treabă foarte bună la munca de birou şi redat de conţinut multimedia.

Mergând pe aceeaşi reţetă, în cadrul Computex în Taiwan, cei de la ASUS şi anunţat propriul Pen Stick pe arhitectură Intel, dedicat sarcinilor de zi cu zi. Ultraportabil, acesta poate fi transportat cu uşurinţă în buzunar, urmând ca atunci când aveţi nevoie de el să-l conectaţi la un display. Am putea spune că e de dimensiunea a două stick-uri USB puse unul în spatele celuilalt.

La un capăt are un port HDMI pentru transmiterea semnalului video pe un monitor extern, pe când la polul opus ascunde un buton de power. Undeva pe marginea s-a se mai ascund două porturi USB 2.0 full size pentru conectarea unor periferice şi un port microUSB pentru alimentarea gadgetului cu energie electrică.

Configuraţia hardware nu este foarte spectaculoasă, dar s-ar putea să fie mai mult decât decentă pentru majoritatea sarcinilor. Practic, ascunde la interior un procesor Intel Atom Cherry Trail, de ultimă generaţie, completat de 2GB RAM şi o memorie internă de 32GB.

Suportă extinderea spaţiului de stocare prin intermediul unui card microSD, iar la capitolul conectică include Bluetooth 4.0 şi WiFi 802.11 b/g/n. Pentru transmiterea semnalului audio generat de Pen Stick către un sistem audio extern, un port stereo hibrid funcţionează atât ca intrare de microfon cât şi ca ieşire de căşti.

ASUS Pen Stick va fi livrat către doritori începând cu trimestrul patru al acestui an la 150 de dolari şi va fi preinstalat cu

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: