Pe Google Maps au scăpat câteva dovezi grave de rasism

Pe Google Maps au scăpat câteva dovezi grave de rasism

Deşi există multe sisteme automate pentru , pe Google Maps au fost descoperite câteva dovezi grave de rasism.

După ce în urmă cu câteva săptămâni cei de la Google veneau în lumina reflectoarelor pentru o glumă la adresa posesorilor de iDevice-uri care s-a strecurat în , acelaşi serviciu online al companiei este din nou criticat pentru scăpări grave.

Din păcate, pentru că o parte din conţinutul care ajunge pe serviciile online ale companiei americane este agregat de la internauţi, este evident că nu cei de la Google sunt responsabili de situaţia neplăcută din acest moment. Chiar şi în aceste condiţii, este inadmisibil ca un sistem automat de verificare a postărilor online să nu poate interzice astfel de postări sau informaţii eronate asociate unor obiective. Este suficient să introduceţi în Google Maps cuvintele Washington DC.

În momentul în care aveţi harta capitalei americane în faţa ochilor, introduceţi în fereastra de căutare ,,nigger house” pentru ca instant să fiţi transpus pe Casa Albă, după cum se poate observa şi în captura de ecran realizată de mine mai sus. În contextul în care această asociere de cuvinte include cea mai gravă ofensă ce poate fi adresată unei persoane de culoare, faptul că este asociată preşedintelui Statelor Unite cu siguranţă nu e o mândrie pentru Google.

Situaţia se repetă şi dacă introduceţi cuvintele de mai sus după ce pe ecran aţi afişat Nairobi, Kenya. Cei de la Google şi-au cerut scuze pentru neplăcerile create, dar dacă nu vor fi mai eficienţi în a remedia astfel de sesizări, riscurile sunt semnificative, iar scuza că informaţiile provin de la internauţi nu for mai fi suficiente. În orice caz, oficialii companiei americane au planificat o conferinţă pe 27 mai pentru actualizări aduse Google Maps şi vom vedea atunci în ce constă viitorul platformei online.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: