Google oprește accesul la editarea Google Maps

Google oprește accesul la editarea Google Maps

După ce o glumă nepotrivită s-a strecurat în urmă cu câteva săptămâni pe , cei de la Google au decis să interzică editarea hărţilor de către comunitate.

Nu a trecut foarte mult timp de când imaginea de mai sus a generat . Această glumă, deşi a reuşit să amuze fanii Android, a enervat destul de mult posesorii de dispozitive Apple. Desenul a fost postat online de către un internaut prin intermediul soluţiei pentru editarea Google Maps intitulată Map Maker.

Pentru că nu este singura dovadă de abuz a serviciului de editare cartografică înregistrată în ultimele luni, se pare că cei de la Google au fost nevoiţi să adopte o soluţie radicală. Începând de zilele trecute, accesul la Map Maker a fost închis publicului larg. Anunţul a fost făcut pe pagina aferentă serviciului şi poate fi văzut imortalizat în captura de ecran de mai jos.

Map Maker Google Maps

Printr-un click pe Learn More aflaţi că motivaţia din spatele acestei mişcări a fost înlocuirea unui sistem automat de monitorizare a modificărilor introduse prin Map Maker cu unul manual, realizat de o comunitate de oameni. Deoarece fluxul modificărilor devenise prea mare încât să poate fi aprobat sau respins în timp util, s-a decis desfiinţarea completă a opţiunii.

Nu ştim momentan cât va dura această interdicţie sau dacă va fi permanentă. Având însă în vedere că în anunţul de pe pagina Map Maker se foloseşte termenul temporar, este foarte probabil ca în câteva săptămâni să câştigaţi din nou dreptul de modifica hărţile din Google Maps.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: