Un nou patent Apple ar putea pune senzorul de amprentă direct în ecran

Un nou patent Apple ar putea pune senzorul de amprentă direct în ecran

Cu toate că nu este foarte sigur că vor deveni vreodată realitate, conform unui nou patent, oficialii visează la senzori de amprentă integraţi în display.

Gadgeturile voastre preferate ieşite din Cupertino s-ar putea să fie mult mai sigure dacă un nou va deveni realitate. Acesta a fost postat online zilele trecute de oficiul de patente al Statelor Unite – USPTO.

La prima vedere, acesta ar trebui să fie perceput ca un înlocuitor mult mai complex pentru Touch ID. Practic, este vorba de un panou sensibil la atingere, mult mai avansat decât cele actuale, care are integraţi pe întreaga sa suprafaţă, senzori de amprente. Astfel, pe lângă faptul că puteţi debloca aparatul cu un singur deget plasat pe ecran, mai multe degete amplasate simultan ar putea să aibă un efect similar sau ar putea declanşa o cu totul altă acţiune.

În definitiv, depinde doar de Apple cum va decide să implementeze această tehnologie şi dacă vă construi sau nu o întreagă interfaţă care să profite de amalgamul de posibilităţi care se deschid. S-ar putea de exemplu ca doar cu un anumit deget poziţionat pe icoana unei aplicaţii să o puteţi porni. Nu e exclus nici ca această tehnologie să fie creată doar pentru un nivel sporit de securitate menit să transforme mai mulţi clienţi corporate cu pretenţii ridicate în utilizatorii de iDevice-uri.

Citește și: