25 ian. 2013 | 15:18

Apple patenteaza un nou produs – „Pantoful inteligent”

ACTUALITATE
Apple patenteaza un nou produs -

Apple jongleaza de multa vreme cu patentele din alte industrii decat cea de tehnologie, recent aceasta a patentat un concept de „pantof inteligent”, care, cu ajutorul unor senzori te avertizeaza cand trebuie schimbat.

Apple Smart Shoe

Proiectul in sine poate nu atrage atat de mult atentia consumatorului direct, insa, implementat la scara larga si adus in stadiul in care sa fie suficient de ieftin acest produs ar putea fi unul revolutionar. Cu totii stim, sau sper ca stim, faptul ca un pantof, adidas, sau orice alt fel de incaltaminte vine cu niste recomandari de purtare, si de asemenea cu o durata de viata limitata. Este bine de stiut de asemenea ca nu este recomandat sa purtam pantofii decat pentru anotimpul pentru care sunt creati, si de asemenea trebuie sa ii lasam sa se aeriseasca o zi pentru fiecare 2-3 zile de purtat. Motivele sunt simple, orice material are o anumita rezistenta la temperatura. Daca purtam de exemplu adidasi in perioada de iarna, materialul din care este fabricat nu rezista la temperaturi joase si poate ceda foarte repede. De asemenea un pantof in medie, are o durata recomandata de purtare de 500 de ore, dupa aceasta perioada nu mai ofera confortul optim si poate duce la aparitia bataturilor si iritatiilor, precum si la deformarea mersului.

Apple s-a gandit in perspectiva la atoate aceste lucruri si a decis sa isi patenteze ideea in care pantoful este echipat cu o serie de senzori care pot avertiza utilizatorul in cazul in care apar una din situatiile de mai sus. ideea merge mai departe, tehnologia din pantof comunica prin wireless cu smartphone-ul, chiar si asezarea acesteia in calcaiul papucului a fost discutata, locul cu cel mai mult spatiu din talpa acestuia. Energia necesara pentru acei senzori ce pot inregistra numarul de pasi, greutatea ce solicita pantoful precum si alte caracteristici poate fi oferita de o baterie sau chiar de un mic generator ce foloseste miscarea pantofului. De ce sa nu acumulam energia kinetica mai ales daca scopul principal este de a o masura?

Apple a mai inaitnat astfel de patente pentru imbracamintea inteligenta, care permite masurarea antrenamentelor personale. pantentul referitor la papuci este momentan in discutie prin aspectul cresterii nivelului de confort si sanatate pe care il ofera. Daca tot vorbim de patente, pana acum nu am vazut compania Apple in discutii contradictorii cu Nike, niciodata nu este insa prea tarziu.