11 feb. 2015 | 05:30

Parlamentul European a interzis utilizarea noii aplicaţii Microsoft Outlook

ACTUALITATE
Parlamentul European a interzis utilizarea noii aplicaţii Microsoft Outlook

Printr-o decizie neaşteptată, , în interiorul instituţiei şi printre angajaţi, a interzis utilizarea noii aplicaţii Microsoft Outlook.

Nu au trecut decât câteva săptămâni de la reinventarea aplicaţiei Microsoft Outlook. Respectiva procedură a avut loc la scurt timp după achiziţia aplicaţiei de email Acompli de către Microsoft. La o privire mai atentă, noul Outlook este Acompli cu numele schimbat. Deşi respectiva aplicaţie gratuită este foarte populară pe Google Play şi Apple AppStore, se pare că nu este cea mai potrivită soluţie într-un context guvernamental.

Pe motiv că nu oferă un nivel de securitate suficient, interzicerea utilizării aplicaţiei Microsoft la nivel intern. Pentru că o astfel de decizie trebuie argumentată ca să nu pară subiectivă, oficialii instituţiei au afirmat că există două probleme majore cu noul Outlook. În primul rând, este inadmisibil faptul că partajează parolele de la conturile voastre de email cu Microsoft. În al doilea rând, nu ar trebui ca emailurile utilizatorilor să fie stocate pe un server terţ la care Parlamentul European nu are acces.

Anunţul descris mai sus a fost făcut intern prin intermediul unui email cu un limbaj destul de grav. ,,Vă rugăm să nu instalaţi această aplicaţie, iar în cazul în care aţi făcut-o deja pentru mail-ul vostru corporate PE, vă rugăm să o dezinstalaţi imediat şi să vă schimbaţi parola.” Această decizie a Parlamentului European vine la câteva zile după ce Universitatea din Wisconsin a anunţat interzicea utilizării aceleiaşi aplicaţii atât de către studenţi cât şi de către profesori din aceleaşi motive.

Aparent, cei de la Microsoft sunt mulţumiţi de nivelul de securitate oferit de aplicaţie, dar dacă nu vor răspunde la sesizările destul de importante descrise mai sus, riscă să piardă un număr important de utilizatori.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele