Parlamentul European nu mai vrea taxa pe deseuri electronice

, 23 Ian, 14:10

EU

Ne-am obisnuit sa platim o taxa in momentul in care vrem sa scapam de deseuri electronice. Pe langa faptul ca pe factura produselor electronice noi este normal sa vedem o „taxa verde”, „taxa eco” sau alte tipuri de plati care justifica reciclarea, aceasta situatie s-ar putea schimba in curand.

Taxa pentru depozitarea si eliminarea deseurilor electronice va fi eliminata, printr-o decizie a Parlamentului European aplicata tutror tarilor din UE, printre care inca ne mai aflam si noi.

Pe langa faptul ca numarul kilogramelor de deseuri electronice a crescut de la 4 la 20 kilograme pe an, orice magazin de electronice cu o suprafata mai mare sau egala cu 400 metri este obligat sa primeasca deseuri electronice de la trecatori, in mod gratuit. Noile reguli vor fi implementate pe parcursul urmatorilor 7 ani si sunt detaliate in „Waste Electrical and Electronic Directive”.

Va intrebati care este scopul? Printre altele, se urmareste incetarea exportului ilegal de deseuri electronice in tari care se afla in proces de dezvoltare.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail