Paranoia sau spionaj avansat? Au arestat un porumbel, crezând că e spion

Paranoia sau spionaj avansat? Au arestat un porumbel, crezând că e spion

Oricât de ciudat ar suna, poliția din India a reținut un porumbel suspectat că ar spiona pentru pakistanezi.

Pinguinul a fost luat în custodie după ce un băiat de 14 ani l-a găsit în regiunea tensionată politic de la granița Indiei cu Pakistan. Pasărea avea un mesaj inscripționat pe corp, scris parțial în urdu. De asemenea, mesajul mai conținea și un număr de telefon pakistanez. O radiografie cu raze X a păsării nu a scos la iveală nimic ieșit din comun, dar poliția l-a reținut oricum, considerându-l suspect.

„Este un caz rar să întâlnești o pasăre din Pakistan aici. Am prins câțiva spioni în aceeași zonă, care e sensibilă prin proximitatea față de Jammu, unde infiltrarea e la ordinea zilei”, a explicat Rakesh Kaushal, supraveghetor al poliției din India, citat de BBC News.

Nu este prima dată când o pasăre a fost prinsă în mijlocul unei dispute internaționale. În 2008, autoritățile iraniene au arestat doi pinguini acuzați de spionarea unei facilități nucleare, iar o barză a fost reținută în Egipt din cauza unui dispozitiv misterios atașat. Altele au fost suspectate de terorism, iar anul trecut, oficialitățile chineze au verificat 10.000 de pinguini pentru transportul bombelor.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: