29 nov. 2015 | 09:30

Panasonic a găsit nișa perfectă pentru tableta de 20 de inci

ACTUALITATE
Panasonic a găsit nișa perfectă pentru tableta de 20 de inci

Este aproape imposibil să promovezi o tabletă de câteva mii de dolari, dar cei de la Panasonic s-ar putea să fi găsit soluția ideală.

Ostentativ de impozantă, tableta de 20 de inci a celor de la Panasonic a fost anunțată pentru prima oară la CES 2013, deși a mai trecut un pic de timp până când a ajuns pe piață. Avea un preț de 6000 de dolari, putea rezista la gloanțe, ecranul suporta o rezoluție 4K Ultra HD, însă nu prea aveai de ce să o cumperi.

Deoarece continuă să aibă foarte multă încredere în acest tip de produs, Panasonic a reinventat pe acesta final de an tableta de 20 de inci în spatele denumirii de Panasonic FZ-Y1D Toughpad. Este mai ieftină acum, dacă puteți asocia acest termen cu prețul de 4230 de dolari. Dedicată mediului de creație video, noua versiune a gadgetului are o intrare HDMI 2.0 și, prin intermediul software-ului proprietar Panasonic, poate funcționa ca Digital Cinema 4K. Cu alte cuvinte, tableta poate fi conectată la camere video de top, precum Red Raven ca dispozitiv de preview pentru conținut Ultra HD 4K la o rezoluție nativă de 4096 x 2160 cu 60 de cadre pe secundă.

Panasonic FZ-Y1D Toughpad nu este însă doar un monitor portabil ce poate fi dat de pământ, deși la prețul de mai sus aș face tot posibil să evit contactul cu podeaua. În orice moment se poate transforma într-o unealtă de design și editare video datorită combinației foarte fiabile dintre un procesor Intel 5600U și o placă video profesionaltă AMD FirePro M5100. Aceasta din urmă înlocuiește GPU-ul dedicat NVIDIA din modelul anterior. Pe deasupra, întreaga carcasă a acestei tablete premium este ideală pentru un mediu umed și prăfuit.

Tableta va fi disponibilă în doar câteva zile, preinstalată cu Windows 10, la toți partenerii Panasonic contra sumei de 4230 de dolari. Oare cine o va cumpăra?

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele