Tableta cu ecran 4K de la Panasonic se vinde la un preţ ostentativ

Tableta cu ecran 4K de la Panasonic se vinde la un preţ ostentativ
07:20 07.01.2014

După o lungă perioadă în care s-a aflat în stadiu de prototip, tableta de mai jos a celor de la primeşte specificaţii complete şi un preţ.

panasonic-4k-tablet-with-srgb-color-gamut pret specificatii

Acesta este un gadget exclusivist destinat designerilor şi celor a căror activitate depinde foarte mult de imagini clare, culori reale, putere de calcul mare şi portabilitate. Este un dispozitiv unic, care, prin prisma faptului că nu are concurenţă, nu este deloc ieftin.

La CES 2014, tableta 4K beneficiează în sfârşit de specificaţii complete, de un preţ exact şi o dată de livrare, elemente care până nu de mult timp se rezumau la a fi pure speculaţii.

Acest dispozitiv va fi construit în jurul unui panou IPS Alpha LCD cu o rezoluţie de 3840 x 2560 de pixeli, un raport de aspect de 3:2 şi o densitate de pixeli de 230 ppi. Partea de procesare va fi asigurată de o combinaţie dintre un procesor Intel Core i7-3687U vPro, o placă video profesională NVIDIA Quadro K1000M şi nu mai puţin de 16GB RAM. Partea de stocare este formată dintr-un SSD de 256GB, iar conectica include un port miniDisplayPort, WiFi, Bluetooth 4.0, USB 3.0, un sloc SDXC, un smart card reader şi  un port Gigabit Ethernet. Camera prinicipală a acestei creaţii este de 5 megapixeli, în timp ce camera frontală se rezumă la 1280 x 720 pixeli.

Tableta 4K Panasonic rezistă fără probleme la căderi succesive de până la 30 de centimetri la un unghi de până la 26 de grade. Are 12,4 milimetri grosime şi 2,5 kilograme. Autonomia de 2,5 ore nu este glorioasă, dar e suficientă pentru majoritatea scenariilor. În ceea ce priveşte sistemul de operare, chiar dacă vine preinstalată cu Windows 8.1, include şi posibilitatea de downgrade până la Windows 7 Professional fără probleme.

Vor exista două variante de Panasonic Toughpad cu mici detalii de configuraţie modificate. Versiunea Performance se va rezuma la 7000 de dolari, în ce versiunea Standard va putea fi cumpărată la un ,,mult mai accesibil” – 6000  de dolari.

loading...