26 iul. 2015 | 13:19

Overwatch e un shooter impresionant, mai ales când devine realitate [VIDEO]

VIDEO
Overwatch e un shooter impresionant, mai ales când devine realitate [VIDEO]

Este incredibil efortul investit de fanii unui joc video într-un scurt metraj, fără să fie neapărat remuneraţi financiar. Cea mai recentă dovadă e trailerul Overwatch.

Dacă nu aţi auzit niciodată de Overwatch, merită să fiţi cât se poate de optimişti în privinţa noului proiect marca Blizzard. Anunţat pentru prima oară anul trecut în cadrul BlizzCon, acest joc va da startul primei francize complet noi de la Blizzard în peste 10 sau 15 ani. Deşi au reuşit să scoată succese pe bandă rulantă, merită să aveţi în vedere că din totdeauna Blizzard a fost sinonim cu Diablo, Warcraft sau Starcraft cu variaţii pe marginea acestor trei branduri.

Overwatch este altă mâncare de peşte şi reprezintă multe premiere pentru echipa care a stat în spatele Hearthstone – Heroes of Warcraft. Acesta este primul shooter al companiei, de exemplu. Pentru a anunţa Overwatch, cum ne-au obişnuit cu fiecare titlu din ultimii ani, cei de la Blizzard au făcut public un trailer spectaculos de o calitate foarte bună care, după câteva luni de la publicare, a fost nominalizat la un premiu Webby.

Pentru că acela era totuşi animat computerizat, o echipă de indivizi creativi a decis că ar putea materializa acelaşi scenariu într-un trailer live action, mai apropiat de un scurt metraj decât de desene animate. Rezultatul final a fost postat pe canalul de YouTube RP WhaBam. Nu are decât două minute, dar investiţia în costume este mai mult decât evidentă, chiar dacă secvenţele de luptă ar fi putut fi mai convingătoare.

În ceea ce priveşte jocul care a inspirat acest proiect, din păcate nu are o dată de lansare. Cum s-a întâmplat cu fiecare nou joc ieşit din mâinile designerilor Blizzard, înainte de a ajunge în magazine va trece printr-o versiune beta restrânsă şi ulterior una publică.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele