Oppo „copiază“ Apple și lansează cuplul Oppo R7 și R7 Plus

Oppo „copiază“ Apple și lansează cuplul Oppo R7 și R7 Plus

A devenit o modă ca lângă un model „standard“ producătorul să aibă și unul „plus“. Apple a popularizat moda anul trecut, când a lansat iPhone 6, iar Oppo este cea mai nouă companie care să facă așa ceva cu Oppo R7 și R7 Plus.

Oppo este de aproape un deceniu pe piața electronicelor, prin DVD playere și alte echipamente, dar abia de șapte ani vinde și telefoane. Unul dintre modelele cu care s-a remarcat este Oppo N1 a cărui cameră se poate roti la 180 de grade. Modelul a fost actualizat cu Oppo N3, iar cei doi „frați“ R7 vin să concureze cu produse de la Apple sau Samsung, acoperind toate cerințele utilizatorilor.

Spre deosebire de companii precum LG sau Samsung, Oppo n-a ales pentru telefoanele sale ecrane cu rezoluții foarte mari, dar pe modelul mai mare are o cameră foto foarte bună. Cele două modele, Oppo R7 și R7 Plus au fost lansate pe 20 mai în China, piața pe care se vor și vinde în primă fază, dar este planificată și o lansare internațională. Pe lângă ecran mai mare, Oppo R7 Plus mai are o dotare suplimentară.

oppo r7 plus

După cum se vede și în imaginea de mai sus, Oppo R7 Plus are un scanner de amprente care pe modelul cu ecran mai mic nu există. Atât HTC, cât și Huawei au o amplasare similară pentru acest senzor și poziționarea sub cameră îl face mai ușor de folosit decât cel de pe Galaxy S5, spre exemplu. În ceea ce privește celelalte dotări tehnice, R7 Plus mai are un avantaj prin camera foto de 13 megapixeli ISOCELL cu un pixel alb suplimentar, cum are și Huawei P8.

Oppo R7 Plus folosește un procesor Qualcomm Snapdragon 615 cu patru nuclee la 1,5GHz, are o memorie RAM de 3GB și un spațiu de stocare de 32GB care poate fi suplimentat cu un card microSD de până la 128GB. Ecranul este de 6 inci full HD protejat de Gorilla Glass 3 și curbat pe margine, camera foto frontală este de 8 megapixeli, iar cu cea principală poți realiza videoclipuri la rezoluție full HD. Cum ecranul este mai mare, așa și bateria care ajunge la 4.100 mAh. Oppo R7 Plus rulează Color OS 2.1 bazat pe Android Lollipop.

oppo r7

Oppo R7 are un ecran mai mic, la 5 inci, dar rezoluția rămâne full HD. Camera este tot de 13 megapixeli, dar spațiul de stocare scade la 16GB (suportă însă card microSD). Pe lângă minusurile de până acum, acest model este însă mai subțire, având doar 6,3mm pe când R7 Plus are 7,8mm. Așa cum e grosime, așa și bateria, adică este mai mică având o capacitate de doar 2.320 mAh. De asemenea, sistemul de operare este Color OS 2.0 bazat pe Android KitKat, dar Oppo promite că va fi actualizat curând.

Prețurile cele două Oppo R7 sunt de aproximativ 400 dolari, respectiv 480 dolari pentru R7 Plus. Aceste telefoane sunt puțin deasupra liniei mid-level, dar nicidecum nu sunt vârfuri de gamă. Sunt însă un „cuplu“ de luat în considerare, dar prețul s-ar putea dovedi puțin cam ridicat pentru modelul Oppo R7, dat fiind spațiul de stocare mai mic și bateria destul de mică. Poți consulta un hands-on cu cele două telefoane pe site-ul GSMArena.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: