OpenStreetMap devine o soluţie bună de calculat trasee online

OpenStreetMap devine o soluţie bună de calculat trasee online

Deşi există suficient de multe soluţii de navigaţie online, noul OpenStreetMap s-ar putea să vi se pară mai interesant decât alternativele.

În cazul în care v-aţi plictisit de Google Maps şi nu vreţi să săriţi din curtea unui gigant în mrejele Microsoft Bing Maps, versiunea actualizată de OpenStreetMap are un potenţial semnificativ de a vi se părea utilă.

OpenStreetMap sau proiectul cartografic open source global, are o vechime semnificativă, iar acele hărţi sunt folosite de foarte multe companii, în foarte multe soluţii de navigaţie hardware şi software. Până la ora actuală însă, dacă aţi fi accesat aici, ar fi lipsit cu desăvârşire posibilitatea calculării online a traseului dintre două puncte. Situaţia neplăcută s-a remediat zilele trecute printr-un update important adus aplicaţiei web. Ca urmare, puteţi defini un punct de start, un punct de destinaţie şi mijlocul de transport – maşină, bicicletă, pieton şi să declanşaţi calcularea traseului.

În practică, acest adaos de funcţionalitate nu va poziţiona instant OpenStreetMap în topul preferinţelor internauţilor. În schimb, îi va motiva pe aceştia din urmă să introducă mici corecturi informaţiilor din baza de date, indiferent dacă este vorba de nume de străzi, sensuri unice, giratorii sau drumuri închise.

Dacă nu era evident, OpenStreetMap continuă să fie o soluţie cartografică complet gratuită şi toate informaţiile oferite reprezintă rezultatul mai multor campanii de crowdsourcing.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: