Oficial: Tarifele pentru convorbiri în roaming nu vor dispărea în 2016

Oficial: Tarifele pentru convorbiri în roaming nu vor dispărea în 2016

Cu toate că au existat promisiuni pe marginea acestui subiect de la Comisia Europeană, se pare că vom mai aştepta câţiva ani până la eliminarea .

Au trecut deja câţiva ani de când am început prima oară să discutăm despre posibilitatea eliminării complete a tarifelor de roaming pentru conversaţii telefonice desfăşurate în ţări din Uniunea Europeană. Propunerea respectivă a venit din partea Comisiei Europene şi avea toate ingredientele pentru a se materializa.

Pentru mult timp s-a crezut că 2016 va fi anul începând cu care nu va mai conta în ce ţară suntem, deoarece costurile convorbirilor telefonice vor fi identice. Se pare însă că vom fi nevoiţi să mai aşteptăm câţiva ani până la aplicarea acestui proiect la scară largă. În mod evident, întârzierile sunt cauzate de operatorii de telefonie care continuă să insiste pe faptul că sunt nevoiţi să taxeze utilizatorii când aceştia migrează la pentru câteva ore sau câteva zile pe o reţea străină. În contextul în care operatori precum Vodafone, Orange, T-Mobile, Telefonica sau Telenor activează în foarte multe teritorii, argumentul anterior nu ar trebui să funcţioneze în permanenţă, dar se pare că noi nu putem influenţa situaţia.

În altă ordine de idei, tarifele de roaming au înregistrat o scădere constantă în ultimii ani până la praguri din ce în ce mai decente. În plus, există ca preţurile practicate în afara graniţelor să scadă în continuare. Din păcate, până la scenariul ideal în care vom putea vorbi nestingheriţi la telefon, indiferent unde ne aflăm, va trebui să mai aşteptăm până în 2018.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: