Oficial: OnePlus 2 se va vinde tot pe bază de invitație, dar nu va fi singurul telefon al companiei pe anul ăsta

Oficial: OnePlus 2 se va vinde tot pe bază de invitație, dar nu va fi singurul telefon al companiei pe anul ăsta

OnePlus One a fost unul dintre cele mai râvnite smartphone-uri de anul trecut și nu numai datorită specificațiilor foarte bune și a prețului mic, ci și din cauza sistemului foarte exclusivist de vânzare. Potrivit directorului companiei, din păcate OnePlus 2 se va vinde într-o manieră similară.

“Adevărul” a vorbit cu Pete Lau, fondatorul companiei, despre drumul de până acum şi lansarea iminentă a lui OnePlus 2. OnePlus a fost lansată în decembrie 2013 de către foşti angajaţi Oppo, o altă firmă de succes din China.

”Fiind o companie cu resurse limitate, aveam nevoie de un sistem prin care să ne organizăm cererea şi oferta. Pe lângă managementul inventarului, sistemul de invitaţii ne-a ajutat să scalăm inteligent şi să construim o logistică foarte bună, care a creat o experienţă a utilizatorului pozitivă. Şi, prin faptul că cei care au primit invitaţii la început au putut să dea mai departe prietenilor, a fost un mod organic de a atrage noi cumpărători care află despre produsele noastre”, a declarat Lau.

Directorul crede că ”datorită sistemului de invitaţii am putut să creştem treptat. Şi a creat o aură de exclusivitate, dar acesta a fost un efect secundar, neintenţionat”. Din păcate pentru cei care sperau să-și cumpere următorul OnePlus din magazin, fără să stea la cozi virtuale, se pare că producătorul va aborda aceeași strategie și cu OnePlus 2. ”Am învăţat multe de la OnePlus One. Sistemul de invitaţii a fost rafinat la OnePlus 2 şi va fi mult mai uşor pentru fanii noştri să primească acces pentru a cumpăra dispozitivul”, a explicat Pete Lau. Sistemul a fost explicat în detaliu pe blogul companiei. 

Există și o veste bună. OnePlus 2 nu va fi singurul telefon pe care compania îl va lansa anul acesta. Întrebat dacă vom vedea și un terminal mid-range sau unul low-end, Lau a spus că va mai fi un telefon, însă nu a dat mai multe detalii. Zvonuri privind încă un telefon de la companie există de ceva timp, iar acum avem și o confirmare oficială.

Interviul integral poate fi citit AICI. 

Citește și: