Office 2016 va fi disponibil în câteva luni

Office 2016 va fi disponibil în câteva luni

Deşi modernizarea radicală a suitei Microsoft Office nu este nici pe departe o prioritate pentru , anul acesta vom avea parte de Office 2016.

Cu toate că au trecut deja câteva zile de la conferinţa Microsoft pentru anunţarea Windows 10, în continuare aflăm mici frânturi de informaţii care, pe timpul evenimentului au fost trecute uşor cu vederea. De această dată vorbim de o nouă versiune de Office.

Cea mai importantă componentă software introdusă pentru prima oară în Windows 10 va fi o referinţă către ,,aplicaţii universale” sau Universal Apps. Acestea din urmă vor fi programe care, prin prisma faptului că au fost create pentru noul SO, vor rula de minune în condiţii optime pe orice sistem sau gadget portabil, cu condiţia ca acesta să ruleze Windows 10. Mai mult decât atât, Xbox One va putea rula aşa numitele aplicaţii universale.

Din această nouă categorie de programe va face parte şi . Suita de aplicaţii de birou a Microsoft, actualizată pentru o nouă generaţie de dispozitive, va avea o interfaţă optimizată pentru ecrane sensibile la atingere şi se va prezenta într-un mod similar indiferent de dispozitivul pe care va rula. Va fi vorba practic de aplicaţii individuale pe care le cunoaşteţi, modernizate pentru a arăta într-un mod similar sau identic, indiferent dacă rulează pe telefon, tabletă sau laptop. Word, Excel, PowerPoint, OneNote şi Outlook toate vor reinventate şi vor veni preinstalate pe tablete şi smartphone-uri cu Windows 10 fără costuri suplimentare. Doar versiunea pentru desktop-uri, laptopuri şi hibride va fi contra cost.

În ceea ce priveşte o dată precisă de lansare, oficialii companiei şi-au asumat un anumit nivel de flexibilitate, afirmând că noul Office 2016 va fi lansat oficial în a doua jumătate a acestui an.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: