Visul frumos s-a terminat. Ochelarii Google Glass nu se mai pot cumpăra oficial

Visul frumos s-a terminat. Ochelarii Google Glass nu se mai pot cumpăra oficial

În formatul actual al produsului, începând de astăzi, ochelarii nu mai pot fi achiziţionaţi printr-un magazin oficial al celor de la Google.

Anunţaţi pentru prima oară în 2013 şi comercializaţi în mare parte pe bază de invitaţie în 2014, ochelarii Google Glass au început anul trecut să poată fi achiziţionaţi şi fără condiţii speciale prin intermediul magazinului virtual Google Play. Cu toate că preţul de aproximativ 1500 de dolari a fost unul foarte prohibitiv pentru un gadget purtabil, a existat un anumit interes pentru respectivul dispozitiv.

Din păcate, după ce am aflat oficial că acest proiect se mută de sub tutela laboratoarelor Google X într-o divizie independentă condusă de Tony Fadell, acum aflăm că nu se va mai comercializa. Cel puţin nu în aceeaşi formă. Cei de la Google au ţinut să menţioneze că vor lucra la mai multe iteraţii ale produsului şi speră ca într-un an sau doi, tehnologia din Glass să fie reinventată într-un pachet mai portabil şi mai accesibil din punctul de vedere al preţului.

În retrospectivă, fiecare pereche de Google Glass comercializată a purtat sigla Explorer Edition, pentru a accentua faptul că, deşi respectivul dispozitiv era un produs în stare finală, era destinat în mare parte dezvoltatorilor de aplicaţii şi celor care lucrau la diverse scenarii de utilizare. Până când Google va mai lansa o nouă pereche de ochelarii inteligenţi, nu uitaţi că vă puteţi achiziţiona propria pereche de pe OLX, Tocmai sau Okazii. Cine ştie, s-ar putea ca în câţiva ani să valoreze o avere.

Gogle glass la vanzare

Citește și: