Gata cu Google Glass? Programul Glass Explorer, închis de Google

Gata cu Google Glass? Programul Glass Explorer, închis de Google

Din cauza lipsei de interes pentru gadgetul premium, gigantul din Mountain View a decis închiderea programului .

Cu toate că ochelarii inteligenţi ai celor de la Google au venit la pachet cu un set impresionant de specificaţii, valul de interes pentru ei a încetat când au început să fie reduşi la abilitatea de filmare a celor din jur fără acordul acestora. Subit, un produs atrăgător şi interesant, a devenit ciudat în viziunea celor care nu doar că nu purtau aşa ceva, dar nici nu şi-ar fi dorit la vreun nivel să investească în ei. Dintr-un punct de vedere, nici valoarea de 1500 de dolari pentru prototip nu a fost una dintre cele mai inspirate, deşi, probabil, era justificată prin prisma cheltuielilor de cercetare şi dezvoltare din spatele produsului.

Povestea a început cu programul Explorer, destinat în special celor care doresc să pună mâna pe o pereche de ochelari inteligenţi cu scopul de a dezvolta aplicaţii pentru ei. De asemenea, aceeaşi Exploratori, erau percepuţi de Google ca fiind o sursă importantă de feedback pentru dezvoltarea următoarei generaţii de gadgeturi purtabile. Acum însă, programul Google Glass Explorer a fost închis oficial, iar valoarea anilor de investiţii din spatele acestei creaţii a scăzut semnificativ.

Dacă este să fim serioşi, prea puţini ar investi 1500 de dolari într-o pereche de ochelari care nu fac decât să aibă abilitatea de a vă atrage privirile încărcate de reticenţă ale celor din jur. Nu este exclus ca în scurt timp să vorbim de un nou tip de ochelarii Google. Momentan însă, nu există nici un fel de informaţii în acest sens.

Oficialii companiei americane îmbracă această veste în conotaţii pozitive, afirmând că, de fapt, ochelarii Glass au ieşit de sub tutela echipelor Google X pentru a fi dezvoltaţi în continuare într-o divizie omonimă dedicată. Aceasta ar urma să fie condusă de Tony Fadell, acelaşi individ care în ultimii ani a creat Nest, iar în urmă cu 10-15 ani lucra la Apple şi realiza primul iPod. Sub el în organigramă, ca şi funcţie, va fi Ivy Ross. Acesta din urmă a fost şi până acum responsbail de proiect, dar de acum înainte îi va da socoteală lui Fadell.

Citește și: