O nouă extensie pentru Google Chrome aduce opere de artă chiar în browser

O nouă extensie pentru Google Chrome aduce opere de artă chiar în browser

Cei de la Google au anunţat un nou add-on menit să vă atragă atenţia asupra unor opere de artă, completând colecția de .

În mod uzual, la deschiderea unui tab nou în Chrome, vă loviţi de pagina de căutare Google, eventual de semnele voastre de carte sub formă de mici capturi de ecran. Ca multe alte aspecte ale experienţei de navigare folosind popularul browser, orice poate fi personalizat. În ceea ce priveşte tab-ul nou, acesta vă poate afişa vremea probabilă, ştiri sau multe alte tipuri de informaţii într-un format prietenos.

Dacă eraţi în pană de idei pentru personalizarea conţinutului ce apare implicit pe un tab nou în Chrome, soluţia este să apelaţi la o nouă unealtă lansată recent de Google. Este vorba de o extensie cu numele de Google Art Project ce poate fi descărcată gratuit din . Aceasta este responsabilă de a vă servi noi tablouri în fiecare zi preluate din capturile realizate de gigantul din Mountain View la diverse muzee de pe întregul mapamond.

În trecut, Google a făcut ceva similar când a lansat extensia Earth View. La momentul respectiv însă, în centrul atenţiei erau imagini cu planeta noastră imortalizate din satelit. Cum era de aşteptat, în cazul Google Art Project, imaginile folosite sunt impresionante şi au o rezoluţie foarte bună. În rest, extensia nu vine cu nimic nou. Ca urmare, dacă nu aveţi o afinitate pentru artă şi nici nu vreţi să v-o dezvoltaţi, extensia s-ar putea să nu fie pentru voi.

Citește și: