Acum poți controla PC-ul cu iPhone-ul prin Chrome Remote Desktop

Acum poți controla PC-ul cu iPhone-ul prin Chrome Remote Desktop

Cei care şi-au făcut un obicei din a oferi asistenţă de la distanţă, se vor bucura să afle că aplicaţia pentru iOS a fost lansată.

De cele mai multe ori, când un prieten sau un membru al familiei are o problemă cu un calculator, primul vostru impuls este de a-i explica telefonic câteva soluţii pe care să le execute de unul singur. Când acestea nu funcţionează însă, alternativa este să intraţi de la distanţă pe PC-ul problematic şi să rezolvaţi cazul.

Soluţiile pentru asistenţă remote sunt multiple, iar TeamViewer este una dintre favorite. Mai simplu decât să-i explicaţi unei persoane complet atehnice să instaleze un program, este însă să o rugaţi să pornească un browser gen Google Chrome. Pornind de la această premisă, gigantul din Mountain View a lansat a aplicaţiei Chrome Remote Desktop. În trecut, aceasta era disponibilă doar pentru Android.

Pentru a vă apuca de treabă, sistemul de destinaţie trebuie să aibă instalată extensia Chrome Remote Desktop din Chrome Web Store. Pe telefon sau tabletă trebuie să aveţi instalată aplicaţia gratuită pe care o descărcaţi de aici şi, preferabil, browserul Chrome. Pentru a accesa un PC de la distanţă nu mai trebuie decât să treceţi printr-o procedură de autentificare bazată pe un cod unic ce va fi afişat pe PC şi pe care trebuie să-l introduceţi în aplicaţia de iOS.

Merită să aveţi în vedere că, pe lângă asistenţă de la distanţă, Chrome Remote Desktop vă permite să efectuaţi un trasfer de fişiere rapid şi sigur.

Google Chrome Remote Desktop

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: