O nouă aplicație îți spune ce păsări ai văzut

O nouă aplicație îți spune ce păsări ai văzut

Amatorii de privit , dacă nu mai ştiu ce pasăre au fotografiat de curând, pot afla răspunsul printr-o aplicaţie web creată de cercetători de la Universitatea Cornell.

, manifestată prin deplasări dese în diverse locaţii exotice, poartă numele de birdwatching şi este foarte populară în Statele Unite şi alte colţuri ale mapamondului. Din păcate, nu este foarte simplu să recunoaşteţi toate păsările pe care le vedeţi, indiferent cât sunt de frumoase.

Pentru automatizarea procesului de recunoaştere a fost creată o aplicaţie online de un grup de cercetători de la Universitatea Cornell din Statele Unite realizată în colaborare cu Visipedia.

Practic, este suficient să urcaţi o imagine pe site la o rezoluţie decentă şi să aşteptaţi până când un algoritm complex de inteligenţă artificială identifică respectiva zburătoare. Pentru a ajuta un pic procesul, puteţi desena conturul păsării şi puteţi defini ochii, ciocul şi coada vietăţii. Ar fi ideal şi să completaţi locaţia în care a fost imortalizată poza şi momentul anului.

Singurul handicap al platformei este că momentan vă permite doar recunoaşterea speciilor de păsări din SUA şi Canada. Este însă foarte probabil ca aceasta să fie doar o situaţie temporară.

Algoritmul are în spate o bază de date cu peste 70 milioane de imagini cu păsări urcate de-a lungul anilor pe eBird.org. Dintre acelea, vor fi evidenţiate cele mai apropiate de fotografia voastră. De asemenea, pe aceeaşi platformă online, utilizatorii vor putea asculta cântecele păsărilor recunoscute. Noul website creat de Cornell este disponibil aici.

Citește și: