25 dec. 2013 | 12:57

Păsările ar putea fi cheia pentru reînvierea dinozaurilor

TEHNOLOGIE
Păsările ar putea fi cheia pentru reînvierea dinozaurilor

Păsările ar putea reprezenta cheia ADN-ului cu care ar putea fi reproduși dinozaurii care au locut pământul acum 65 de milioane de ani. 

Jurassic-Park

Alsion Woolard, viochimist la universitatea Oxford este de părere că ADN-ul păsărilor ar putea fi folosit în crearea unpr celule din care se dezvolte dinozaurii ce au inhabitat pământul acum 65 de milioane de ani. Deși ideea nu este nouă, și urmează indeaproape scenariul celebrului film Jurassic Park, Woolard consideră că este o soluție viabilă și că trebuie încercată. O încercare similară a teoriei a fost realizată de cercetătorii sin Australia, însă aceasta nu a avut succes.

”Știm că păsările sunt descentenții direcți ai dinozaurilor. Am putea oare întoarce genetica reactivând aceste gene? Dificultatea ar fi în găsirea unor elemente de ADN ale dinozaurilor, apoi recrearea acestuia în cantitate suficientă pentru reproducerea celulară. Cu alte cuvinte trebuie să de-evoluăm ADN-ul păsărilor pentru a fi cât mai aproape de cel al dinozaurilor.” a delcarat Alsion Woolard.

La fel ca și dezbaterea legată de clonare, o mulțime de cercetători dezbat problema etică a acestui subiect. Eu personal îmi mai aduc aminte ce s-a întâmplat în Jurassic Park și sincer nu cred că suntem siguri nici dacă toți acești cercetători se mută pe o insulă în mijlocul Pacificului. Și cu toate astea mă încântă foarte mult acest subiect.