O consecință neașteptată a crizei din Grecia: populația cumpăra Mac-uri în neștire

O consecință neașteptată a crizei din Grecia: populația cumpăra Mac-uri în neștire
15:21 08.07.2015

Pe vremuri, când oamenii voiau să-și știe banii în siguranță și nu voiau să-i țină în banci, investeau în aur. Acum, investesc în tehnologie marca Apple. Cel puțin asta se întâmplă în Grecia, un criza și frica colapsului îi împinge pe oameni să-și facă adevărate depozite de gadgeturi în sufragerii. 

Situația din Grecia nu este deloc roz. Băncile au blocat banii cetățenilor, iar frica de colaps și sărăcie îi împinge pe greci să facă lucruri cel puțin ciudate.

Fiind presați de gândul că țara va renunța la euro și că prețurile ar putea crește foarte mult, numeroși greci au dat năvală în magazinele de electronice și au început să cumpere computere Mac.

”Oamenii cheltuie banii pe care îi au în bănci pentru că le este frică că nu îi vor putea scoate de acolo. Un Mac este un obiect care își păstrează valoarea”, a declarat un angajat al unui magazin de electronice, potrivit Bloomberg.

 

Faptul că dispozitivele Apple își păstrează valoarea mult timp după ce sunt lansate, nu este un secret pentru nimeni. De exemplu, un iMac cumpărat pentru 1.200 de dolari în 2011, poate fi vândut pe site-urile de anunțuri pentru cel puțin 600 de dolari. Un iMac 5K se vinde la prețul de aproximativ 3.900 de dolari în Grecia, adică 3.566 euro.

Astfel, cei care investesc sume colosale în aceste gadgeturi speră să-și poată recupera măcar o parte din bani, vânzându-le în câțiva ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: