După votul din Grecia, glumele de pe Internet te fac să vezi și partea bună

După votul din Grecia, glumele de pe Internet te fac să vezi și partea bună

Dacă ai acces la Internet, sunt slabe șanse să îți fi scăpat drama Greciei, indiferent de cât de (ne)interesat de politică sau economie ai fi. Haosul politic și economic din Grecia a acaparat prima pagină a ziarelor. Referendumul anunțat duminică de guvernul de la Atena pune problema într-un mod la care nu te-ai fi așteptat: va rămâne sau nu Grecia în zona euro? 

Chemaţi să voteze planul de austeritate al creditorilor internaţionali, grecii au spus nu într-o proporţie foarte mare. Potrivit rezultatelor oficiale, 61,3% din greci au votat contra măsurilor de austeritate. Premierul Alexis Tsipras le-a mulţumit grecilor pentru alegere, una pe care a caracterizat-o drept curajoasă.

„Voi pune în aplicare acest mandat fără ezitare, care nu este un mandat de ieşire din Europa, ci un mandat pentru întărirea poziţiei Greciei în negocierile cu UE”, a afirmat el. După primele rezultate oficiale, Angela Merkel, cancelarul Germaniei, şi Francois Hollande, preşedintele Franţei, au avut o discuţie telefonică în care au căzut de acord că un summit al liderilor din zona euro ar trebui să aibă loc marţi. Luni seară este programată o întâlnire a celor doi.

Evident, există și susținători înrăiți ai Greciei, care o văd ca pe o victimă a unei Uniuni Europene răutăcioase.

Apoi, sunt cei care tratează politica umoristic.

Să nu îi uităm pe cei pasionați de filosofie:

Și nici pe iubitorii de pisici, pasionați de politică în timpul liber.

Desigur, și cinefilii au avut un loc de cinste.

Citește și: