Nvidia pregătește un nou model de Shield Tablet

Nvidia pregătește un nou model de Shield Tablet

Cei de la Nvidia au încercat, anul trecut, să intre pe piața gamingului mobil cu Shield Tablet. O nouă versiune a tabletei ar putea fi lansată curând.

Nvidia a anunțat, în urmă cu puțin timp, noul său procesor mobil Tegra X1. Acesta este unul dintre cele mai puternice cipuri, făcând de rușine chiar și procesorul A8x al Apple.

SoC-ul Nvidia este construit pe arhitectura Maxwell și integrează 256 de nuclee pentru procesarea grafică. Tegra X1 face față la conținutul 4K la 60fps, și calculele se efectuează cu ajutorul a opt nuclee pe arhitectură de 64 de biți.

Noua tabletă Shield ar urma să incorporeze acest procesor, pentru a-i demonstra potențialul. Primul model era construit în jurul procesorului Tegra K1 (de două ori mai lent decât X1) și a unui display de 8 inch cu rezoluție full HD. Memoria RAM era de 2GB, iar bateria de 5.197 mAh. Puteți citi aici impresiile noastre despre prima versiune de Shield Tablet aici.

Este de așteptat ca Nvidia să păstreze ecranul de 8 inch, dar nu ar fi absurd să vedem un panou cu rezoluție 2560×1600, adică QHD. Memoria RAM în cazul noului model de Shield Tablet ar putea fi 3GB.

Nu se știe deocamdată când noua Shield Tablet își va face apariția, dar e posibil să auzim mai multe detalii în cadrul GPU Technology Conference de luna viitoare.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: